Rusya'dan ABD'ye zehir zemberek sözler: Teksas'la ilgilenmeleri daha isabetli olur

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı projesiyle ilgili Almanya ile görüşmesi üzerine çok sert açıklamalarda bulundu. Peskov, "Amerikalı ortaklarımızın, Kuzey Akım 2 projesi yerine Teksas'taki elektrik ve ısınma sorunuyla ilgilenmeleri daha isabetli olur" dedi.

Rusya'dan ABD'ye zehir zemberek sözler: Teksas'la ilgilenmeleri daha isabetli olur
Rusya'dan ABD'ye zehir zemberek sözler: Teksas'la ilgilenmeleri daha isabetli olur
GİRİŞ 18.02.2021 15:17 GÜNCELLEME 18.02.2021 15:21
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ile Almanya'nın Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı projesi için görüşmeler gerçekleştirdiği iddialarına ilişkin "Amerikalı ortaklarımızın, Kuzey Akım 2 projesi yerine Teksas'taki elektrik ve ısınma sorunuyla ilgilenmeleri daha isabetli olur." dedi.

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ile Almanya arasında Kuzey Akım 2 konusunda müzakereler gerçekleştirildiğine yönelik iddiaları değerlendirdi.

Bu konuda bilgilerinin bulunmadığını ifade eden Peskov, "Müzakereler hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Almanya'daki meslektaşlarımızın bu projeyi tamamlama isteğine dair açıklamalarını benimsiyoruz." diye konuştu.

Peskov, Kuzey Akım 2'nin "iyi bir proje" olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Projenin ABD'nin enerji güvenliğiyle hiçbir ilgisi yok. Öte yandan iklim değişikliğiyle birlikte yaşanan süreçte Avrupa'nın enerji güvenliğini sağlamakla ilgisi var. Amerikalı ortaklarımızın, Kuzey Akım 2 projesi yerine Teksas'taki elektrik ve ısınma sorunuyla ilgilenmeleri daha isabetli olur."

Toplam maliyetinin yaklaşık 10 milyar avro olması beklenen ve yüzde 94'ü tamamlanan proje sayesinde yılda 55 milyar metreküplük Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk edilmesi planlanıyor.

ABD, Ukrayna, Polonya ile Baltık ülkelerinin inşasına karşı çıktığı projenin ortakları arasında proje sahibi Gazprom'un yanı sıra Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi şirketler yer alıyor.

YORUMLAR 3
  • Kerizlere Masallar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ulan bi ara su savaşları çıkacak dediler patladı şimdi de iklim değişikliği palavraları ortalarda geziyor. İklim değişikliğine en çok etki eden unsur jet motorlu uçaklardır. Ama alayınız sabah akşam jetleri uçuruyorsunuz. Başkası bir iş yapacağı zaman iklim değişikliği falan filan olmaz ama kendine gelince sol şerit benim hesabı.
    Cevapla
  • mordekai/21 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı bir açıklama ...
    Cevapla
  • kahrol chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    nezaman yiyeceksiniz birbirinizi bekliyoruz...
    Cevapla