Özel okul ücretleri ile ilgili önemli karar!

Son dakika haberi...İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti, bir velinin Kovid-19 salgını nedeniyle hizmetin sözleşmede belirtildiği şekilde verilemediği gerekçesiyle özel okul hakkında yaptığı başvuru üzerine, eğitim ücretinin kısmen iadesini kararlaştırdı.

Özel okul ücretleri ile ilgili önemli karar!
Özel okul ücretleri ile ilgili önemli karar!
GİRİŞ 16.02.2021 13:10 GÜNCELLEME 16.02.2021 13:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kentte çocuğu özel okula devam eden İ.A, 2019-2020 eğitim öğretim döneminde okulla 29 bin lira bedelli eğitim sözleşmesi imzaladığı ancak salgın nedeniyle belirtilen şartlarda hizmet alamadığı şikayetiyle İl Tüketici Hakem Heyetine başvurdu.

İ.A, başvurusunda 10 bin 242 lira 9 kuruşluk eğitim ve yemek bedelinin tarafına iadesini talep etti.

Heyet, tarafların savunmasını aldıktan sonra, başvuru sahibinin talebinin kısmen kabulüne ve 4 bin 369 lira 62 kuruşun iadesine karar verdi.

"KARARLA TÜKETİCİNİN MAĞDURİYETİ GİDERİLMİŞTİR"

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şube Başkanı Cevdet Uçan, AA muhabirine, heyetin detaylı inceleme sonucu, salgın nedeniyle eğitimin 60 gün süreyle uzaktan verilebildiğini saptadığını, buna göre hesaplama yaptığını belirtti.

Uçan, şunları kaydetti:

"Heyet, salgın nedeniyle eğitim hizmetleri yönünden kısmı ifa imkansızlığı bulunduğunu ve maliyette yüzde 36,71 azalma olduğunu belirlemiş, 60 günlük eğitim hizmetine tekabül eden miktarın iadesine karar vermiştir. Derneğimizin görüşü de bu yöndeydi. İzmir İl Tüketici Hakem Heyeti, bu kararıyla tüketicilerin mağduriyeti gidermiştir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Ücret İadeleri 3 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi kısıtlamaları olmasaydı özel okulların öğrencilerine vereceği eğitim ve yemek hizmeti bugünkü gibi olmayacaktı bu bir gerçektir. Dolayısıyla eğitim öğretim başında vermeyi taahhüt ettikleri hizmeti verememeleri sebebiyle aldıkları veya alacakları olan ücretlerden bir kısmını iade etmeleri gerekiyor. Bunun resmi bir kurum veya derneklerce belirlenmesi ve ortalama belirli bir orana sabitlenerek tüketicinin bilgilendirilmesi lazımdır.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm özel okullar ücretin yarısını iade etmeli
    Cevapla
  • Yakup Mil 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel okulları batırmaya mı çalışıyorsunuz acaba? Böyle bir mantık olabilir mi ya.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    fazla konuşma kan emici, verilmeyen eğitim bedeli mi olur hepsi iade edilmeliydi.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüketicinin mağduriyeti nahhhh giderildi. 29.000 nereeee 4.000 nere !! Zehir zıkkım olsun. Vermedikleri hizmetin haram parasını yiyecek kadar imansız bunlar. Cehennemde sağınıza solunuza önününe arkanıza ateşler dolsun. Derileriniz bedenlerinizden soyulsun. Yılanlar içinde kalasıcalar
    Cevapla
  • mağdur 3 yıl önce Şikayet Et
    sivastaki özel okullarda aynı daha ders veremeden bi sonraki sınıfın kaydının derdine düşüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle