Bitcoin’den tarihi rekor: ilk kez 50 bin doları geçti

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin, ilk çıktığı günden bu yana en yüksek değerine ulaşarak 50 bin dolar barajını aştı.

Bitcoin’den tarihi rekor: ilk kez 50 bin doları geçti
Bitcoin’den tarihi rekor: ilk kez 50 bin doları geçti
GİRİŞ 16.02.2021 15:44 GÜNCELLEME 16.02.2021 16:07
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bitcoin, gün içinde yüzde 3,9 artarak 50 bin dolar barajını geçti.

Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin, 2021'in başından bu yana ise yüzde 72 arttı.

Geçtiğimiz günlerde Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla tarafından 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin aldığını açıklamıştı. 

1 HAFTADA YÜZDE 20 ARTTI

Açıklamanın ardından Bitcoin yüzde 14 artarak tarihi zirvesini gördü ve 44 bin 300 dolara ulaşmış, daha sonra da uzun süre 43 ila 44 bin dolar seviyelerinde işlem görmeye devam etmişti.

Daha sonraki günlerde Mastercard ve Bank of New York Mellon'un kripto para birimlerinin kullanımını kolaylaştıracak adımları ile Bitcoin yeni bir rekor kırmış, 49 bin dolar seviyesine çıkmıştı.

Bitcoin’in toplam piyasa hacmi de yaklaşık 900 milyar dolar sınırına geldi.

YORUMLAR 9
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    balon iyice şişti.. garibanların cebindeki son kurusu da alinca patlatırlar. su anda piyasada donen işlemlerin %90 a yakini digital. ayrica digital bir paraya da ihtiyac yok. para eskisi gibi cepte taşınmıyor. banka hesabinda yazan rakamdan ibaret. ödemeler kart ile işlemler online veya otomatik. ancak ufak tefek alışverişlerde para kullanılıyor..
    Cevapla
  • Mizah 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün hepsi bir bardak su içecek :)))
    Cevapla
  • Ayhan Usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Millet servetini 5'e 10'a katladı. Suyu da üstüne içtiler bile. Konu hakkında bilgin olduğunu düşünmüyorum. Fikrin var sadece.
    Cevapla
  • #REIS# 3 yıl önce Şikayet Et
    şişti şişti baloooooon patlayacak
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olan kardeşlerim bu tür işler caiz değildir. karşılığında emek, mal ve gözle görülür hizmet verilmeyen sanal paralar da caiz değildir. bulaşmayın derim
    Cevapla
  • Ayhan Usta 3 yıl önce Şikayet Et
    Döviz bufesinden döviz alıp, yükselince satmakla arasında ne fark var? Kuyumcudan altın alıp, yükselince satmakla arasında ne fark var? Kuyumcu ve döviz bürolarının altın ve döviz alıp satması da aynı kapıya çıkmaz mı? Döviz de yükselir düşer, altın da yükselir düşer, kripto paralar da yükselir düşer. Fiyatı her şeyde olduğu gibi arz ve talep belirler. Merak ediyorum, caiz değil diyenler altın ve döviz almıyorlar mı? İMKB de yatırım yapmıyorlar mı? Kar payı veren kuruluşlara para yatırmıyorlar mı? Bunlara verecek tatminkar bir cevabın var mı?
    Cevapla
  • Sertan 3 yıl önce Şikayet Et
    yakında batar paranızı kaptırmayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle