Milyonları ilgilendiriyor! E- devlet'ten iptal etmek için yarın son gün

Tüketicilerin firma ve markalardan gelen, istenmeyen pazarlama mesajı, e-posta ve çağrılarını reddetmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen İYS platformu Ocak ayında hizmete açılmıştı. Arama ve iletileriyle bezdiren firmaları şikayet etmek isteyen vatandaşlar için yarın son gün! Artık istenmeyen SMS ve e-postaları iptal edebilirsiniz.

Milyonları ilgilendiriyor! E- devlet'ten iptal etmek için yarın son gün
Milyonları ilgilendiriyor! E- devlet'ten iptal etmek için yarın son gün
GİRİŞ 15.02.2021 14:38 GÜNCELLEME 15.02.2021 14:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi sayesinde vatandaşlar, verdikleri tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebiliyorlar.

Onayları kontrol edip reddetme hakkını kullanabiliyorlar. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını yarına kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilir ve onay tercihlerini değiştirebilirler. Sistem ile onaysız iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılması amaçlanıyor.

İLETİ YÖNETİM SİSTEMİ (İYS) NEDİR?

İYS uygulaması, Ticari Elektronik İleti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikayet süreçlerinin yönetilmesine imkan tanıyan sistemdir. Bu sistem, hizmet sağlayıcıların pazarlama iletişimi amacıyla çağrı merkezi üzerinden arama, SMS, e-posta yoluyla ticari elektronik ileti göndermek için alıcılardan aldıkları onayları saklayıp yönetebilmesine, alıcıların ise onay ve ret hakkını kullanabilmesine, ticari elektronik şikayetlerini iletebilmesine ve yönetebilmesine imkan tanıyor.

YORUMLAR 4
  • atalay 3 yıl önce Şikayet Et
    saçmalık bu hani hiç sosyal medya kullanmayan ne olacak bu numaralar btk ya bildirilip hemen gereği yapılmalı ne yani dolandırıcılarla ortakmı çalışıyosunuz
    Cevapla
  • ERAY 3 yıl önce Şikayet Et
    yahu birde saçma kurallar olmasın şaşarım bu neyin kısıtlaması
    Cevapla
  • duzeltilsin 3 yıl önce Şikayet Et
    son gün ne demek? niye bir son günü var bunun? ne istersem reddetme/kabul etme hakkım olmalı.
    Cevapla
  • asd 3 yıl önce Şikayet Et
    bende anlamadim
    Cevapla