İlk kez geldi, hayran kaldı: Türkiye ile iş birliğini ilerletmek istiyorum

Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu İvana Zerec, Hırvatistan ile Türkiye arasındaki iş birliklerini ilerletmek istediğini açıkladı.

İlk kez geldi, hayran kaldı: Türkiye ile iş birliğini ilerletmek istiyorum
İlk kez geldi, hayran kaldı: Türkiye ile iş birliğini ilerletmek istiyorum
GİRİŞ 13.02.2021 18:20 GÜNCELLEME 13.02.2021 18:20
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ'u ziyaret eden Zerec, iki ülkenin ortak geçmiş tarihi süreçleri, sanayi ve ticaret ile karşılıklı yatırım fırsatlarını değerlendirdi.

Daha sonra Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce'yi ziyaret eden İvana Zerec, Sakarya'ya ilk kez geldiğini, şehri bahar aylarında da gelip ziyaret etmek ve tüm güzelliklerini görmek istediğini dile getirdi.

İki yıldır İstanbul Başkonsolosluğu görevini yürüttüğünü anlatan İvana Zerec, şöyle konuştu:

"Hırvatistan'ın ilk kadın başkonsolosuyum. Pandemi nedeniyle daha önce gelememiştim ancak pandemi sonrası sık sık bir araya gelip Hırvatistan ve Türkiye arasındaki iş birliklerini ilerletmek istiyorum. İki ülke arasında birçok iş birliği ve anlaşma var, bunlara yenilerini eklemek istiyorum. Hırvatistan'da birçok Türk yatırımcı var ve onlara çok değer veriyoruz. Yalnızca büyük yatırımcıları değil Kobi'leri de davet edip oradaki iş olanaklarını görmelerini istiyoruz. Normalde diplomatlar iş olanakları ve ticaretle ilgilenmez ancak benim özel ilgi alanımda ülkeme iş olanakları sağlamak var. Sadece iş ve ticaret değil eğitim alanında da iş birliklerine hazırız. Sakarya'da güçlü bir eğitim altyapısı var. Bu konuda kapsamlı bir iş birliği gerçekleştirebiliriz."

Ekrem Yüce de kentin tarihi, coğrafyası, ekonomisi, turizmi, eğitimi, tarım alanları ve ürettikleri projeler hakkında Zerec'e bilgi verdi.

Yüce, ziyaret sonrası Başkonsolos Zerec'e günün anısına hediyeler takdim etti ve Sakarya'da üretimine başlanan 3 bin yıllık tarihi Yağcıbedir Halısı hakkında bilgi paylaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Hırvatistan güzel Ama Nedense Türkiyedeki gibi İşsizlik - FAİZ - Enflasyon - KUR - ZAM yapılmadı ... Adamlar Üretim ve sanayi üretimi yapıyor - ve DIŞ Borçlanma Hastalıkları yok .
    Cevapla
  • osmanlı torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    ne güzel ya, yabancılar artık akın akın TÜRKİYE,ye gelerek TÜRK insanıyla ticaret yapmak istiyor bu harika bir duygu canım cumhurbaşkanım benim ALLAH senden razı olsun inşallah... bütün bu güzel şeylere sen vesile oldun iyiki varsın iyiki bu ülkenin başkanısın..
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bütün ülke ve firmalar Türkiye gelmeye başladı. Bir değişim başlıyor
    Cevapla
  • Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen bütün ülke ve firmalar Türkiye gelmeye başladı. Bir değişim başlıyor
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Benden söylemesi..Hirvatistan avrupanin en güzel ülkesi..Hatta defalarca gidip görmek isteybileginiz muazzam güzelike olan bir ülke..Ben norwec balikcisiyim her sene iki veya üc kez norwece giderim´ama Dünyanin en ce$itli en büyük alabaliklari mesela (Marmoretta) Alabaligi hirvatisdanda.Turizmde dünyada görülmesi $art olan bir ülke benden söylemesi..
    Cevapla
  • esnaf 3 yıl önce Şikayet Et
    alabalıkla iyi bağlamışsın zaten nüfus olarak balık olayını çok merak ediyorduk gerçekten sağol
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hırvatistan'ı ben de severim. Güzellikleri olan bir memleket. Ama en güzeli Ukrayna.
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam iyiki söyledin
    Cevapla
  • Poyrazim59 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi Tabi gördü yakışıklı Reisemizi açtı yelkenleri geliyor..
    Cevapla
  • dadas 3 yıl önce Şikayet Et
    gerçekler rumuzlu arkadaş asıl boşu sen yapmışsın, para birimiyle mi zenginlik oluyor? 1 TL = 10 Rus Rublesi, 1 TL = 15 Japon Yeni şu anda. O zaman Rusya'dan ve Japonya'dan daha mı zengin oluyoruz?
    Cevapla
  • gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    boş yapma kardeş türkiye en ucuz iş gücü avrupa için düne kadar 1 tl 2 leva ederken şimdi 1 leva 2.2 tl ediyor bulgar bile bizden zengin
    Cevapla
  • Ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hoş geldin.göreviniki ülke arasında yapacağınız hayırlı çalışmalar olur inşaallah.yalnız bosna hetsek in sahil kısmını ince bir şerit şeklinde işgal etyiniz.sırf bosna hetsekliler adriyatikdenizine ulaşamasınlardiye.o sahil bandını bosna hetseğe vermeniz gerekmiyormu.en azından o sahilin yarısını bosna hersek e vermeniz gerekiyor.bunuda çalışması yapılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle