Banka şubesine gitmek tarih oluyor! 1 Mart’tan itibaren yeni dönem başlıyor! Tek şart var

Tüketicinin artık banka ile olan ilişkisi tamamen uzaktan olacak. Şubelere gitmenin önündeki yasal tek engel olan hesap açma ve kapama işlemleri de 1 Mart’tan itibaren artık dijital olarak yapılabilecek. Böylece bir yandan şubeye gidip zaman kaybetmek sona ererken bir yandan da gereksiz israf yapılmayacak.

Banka şubesine gitmek tarih oluyor! 1 Mart’tan itibaren yeni dönem başlıyor! Tek şart var
Banka şubesine gitmek tarih oluyor! 1 Mart’tan itibaren yeni dönem başlıyor! Tek şart var
GİRİŞ 11.02.2021 10:17 GÜNCELLEME 11.02.2021 10:18
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Bankacılık sisteminde müşteri ediniminin dışında her türlü işlem dijital ortamda yapılabilir durumda. Mevzuatta olmayan tek şey uzaktan müşteri edinimiydi. Mart ayında başlayacak düzenleme ile artık bankacılık tamamen gelen düzenleme ile halihazırda aradaki kurye veya hiçbir insan faktörü olmayacak şekilde bu da yapılabilecek.

Görüntülü görüşme ile müşteri olunabilecek veya banka şubesine gidilmesine gerek kalınmayacak. Bankalar bir süredir hesap açma işlemlerini kurye ile de yapıyorlardı. Ancak bu yöntem de hem zaman hem de kağıt israfıydı.

TEK ŞART 18 YAŞINDAN BÜYÜK OLMAK

1 Mart'ta finansal sistemde köklü bir değişim yaratacak olan sistemde müşteriler ilk defa "Kimlik Tespiti" ve "Sözleşme" yapılması aşamasında süreci tamamen dijital ortamda başlayarak dijital ortamda bitirebilecek. Islak imza ve fiziki kimlik doğrulama zorunluluğunun ortadan kalkmasıyla birlikte dakikalar içinde banka müşterisi olmanın yolu da açılmış olacak. Tek şart 18 yaşını doldurmuş olmak.

OCR VE NFC UYGULAMALARI KRİTİK

İşlemlerin güvenli, hızlı ve kolay şekilde gerçekleştirilmesi için adımlar ise bankanın sistemine entegre edilen altyapı sayesinde kullanıcı görüşme talebi göndermesiyle başlıyor. Talebi yapan müşteri sırası geldiğinde müşteri temsilcisi ile görüntülü görüşmeye başlıyor. Bağlantı sırasında kimlik doğrulama işlemleri için kameraya erişim izni isteniyor. Müşteri izni verdikten sonra müşteri temsilcisi ile kamera aracılığıyla görüntülü görüşebiliyor. Bu süreçte müşteri temsilcisi; fotoğraf çekme, video kaydetme gibi özelliklerini kullanarak kimlik doğrulama adımlarını tamamlıyor. Kimlik doğrulama, gerçeklik kontrolü, OCR, NFC ve hologram okuma ise bu sistemin en önemli teknolojik güvenlik ayarları.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 44
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    dijital imzanın yaygınlaşması veya çipli kimliklerin kullanımının yaygınlaşması gerek. mevcutta bütün güvenlik işlemleri cep uygulaması veya sms onayı ile yapılıyor. aslında büyük risk.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada bir çok banka subelerini kapattı, bir şehirde belki bir bankanın şubesi vardır. Herşey artık internet üzeri kendin yapıyorsun.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    o durum teknoloji ile ilgili değil, biraz nüfus yoğunluğu ve bürokrasi ile ilgili. bizim bankalarrımız teknoloji olarak onlardan daha ileri. bzim e-devlet işlemleri bile onlarda daha yeni geçiyorlar. bizimki kadar entegre değil.
    Cevapla
  • Gazeteci 3 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye. Halkbank'tan telefon ile kart yenilemesi talebi açmıştım. Kart 3 ayda gelemedi. En sonunda "Şubeye gidip yapın işleminizi" dediler. Bunlar hep reklam. Beceremiyorlar.
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    o sizin banka ile (daha çok devlet bankaları) ilgli bir sorun. bazı bankalar gayet güzel yapıyor. biz yıllardır şubenin yolunu unuttuk, herşeyi zaten internetten ,cepten yapıyoruz.
    Cevapla
  • issiz 3 yıl önce Şikayet Et
    cok insan isini kaybedecek...
    Cevapla
  • ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    saçmalama, ne kaybetmesi. banka şubelerindeki memurların çoğu işi müşteri dışı işler. mesai saati sonrasında bile yetiştiremedikleri için gece yarısına kada şubede kaldıkları oluyor.. müşteri işlemlerinin azalması onların da işine gelir.
    Cevapla
  • sonsöz 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya ya para kazanmak için gelmiyoruz, Lakin böyle şeyler bütün bir sektöre yayıldığı zaman, iş gücü azalırsa kendimize ve ailemize daha çok zaman ayıra biliriz. Modern kölelikten kurtulmak bu dünyanın en büyük devrimi olacaktır.
    Cevapla
  • Dirilis 3 yıl önce Şikayet Et
    Hesapta 10 kuruş var diye mobil uygulamadan hesabı kapatmadilar .10 kuruş sizin olsun dedim yok illa şubeye git dediler. Eğer bu gerçekleşirse iyi olur
    Cevapla
  • Hakan karaoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    sende o 10 kuruşu başka hesaba eft yapıp öyle kaptsaydın hesabı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle