Alman turizm devi TUI, ilk çeyrekte 699 milyon euro faaliyet zararı açıkladı

Almanya merkezli turizm grubu TUI, Aralık 2020'de sona eren mali yılın ilk çeyreğinde, yaklaşık 699 milyon euroluk (846 milyon ABD doları) düzeltilmiş faaliyet zararı kaydetti.

Alman turizm devi TUI, ilk çeyrekte 699 milyon euro faaliyet zararı açıkladı
Alman turizm devi TUI, ilk çeyrekte 699 milyon euro faaliyet zararı açıkladı
GİRİŞ 10.02.2021 10:22 GÜNCELLEME 10.02.2021 12:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alman seyahat ve turizm şirketi bu çeyrekte, zararı sınırlamak için pandemi öncesi başlatılan maliyet disiplini ve likiditeyi artırıcı önlemleri daha sıkı uyguladı, böylece aylık nakit çıkışları, Ekim ve Aralık ayları arasında, 400 ila 450 milyon euroluk beklentinin altında kalarak ortalama 300 milyon euro civarında gerçekleşti.

TUI Grup CEO'su Fritz Joussen yaptığı yazılı açıklamada, "Grubun sıkı maliyet disiplini ve rekabet düzeyine son sürat ilerlemesi sayesinde, son çeyrekte zararı azaltmayı başardık" dedi.

İlk çeyrekteki gelirler, önemli seyahat kısıtlamaları ve dünya genelindeki kapanmalara rağmen 468,1 milyon euroya ulaştı. TUI, Kanarya Adaları'nın "tatilcilerin gidebileceği nadir birkaç yer" arasında bulunduğunu belirtti.

TUI, pandemiden etkilenmeyen geçen yılın birinci çeyreğinde, 3,85 milyar euro ile bu yılki rakamın sekiz katından fazla gelir kaydetmişti.

TUI, devam eden pandemi nedeniyle hissedarlar, bankalar ve Ekonomik İstikrar Fonu (WSF) ile birlikte üçüncü

Kovid-19 finansman paketi üzerinde anlaşmıştı. 1,8 milyar euro değerindeki paket Ocak ayının son haftasında

 

tamamlanırken, Şubat ayının başında TUI hala 2,1 milyar euro nakit ve nakit benzeri yatırım aracına sahipti.

TUI, "Hızla değişen pandemi durumundan kaynaklanan mevcut belirsizliklere rağmen, yaz tatili için talepler iyi durumda" ifadesini kullandı.

Seyahat şirketi, 2021 yazı için toplam 2,8 milyon rezervasyon aldı. Bu rakam, 2019 yazının aynı dönemindeki rezervasyonların yaklaşık yüzde 56'sına denk geliyor.

Fiyatlar, 2019 yazının kriz öncesi seviyesine göre ortalama yüzde 20 daha yüksek.

TUI, başlayan Kovid-19 aşı kampanyalarının, 2021 yazında turizmin sürmesinin önemli bir ön şartı olduğunun altını çizdi.

"Aşı kampanyaları ne kadar kararlı şekilde uygulanırsa, seyahat edebilmek için gerçek özgürlüğe o kadar hızlı ulaşabiliriz" diyen Joussen, "İngiliz pazarının şirket için özel bir öneme sahip olduğunu" vurguladı ve ülkedeki aşı kampanyasının "etkileyici bir hızla" yapıldığını belirtti.

YORUMLAR 1
  • Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşının etkinliği, işe yarayıp yaramaması, insanların sağlığı; hiç birinin umrunda değil. Aşı: onların işlerini yürütebilmesinin bir parçası olmuş onu gözlüyorlar o kadar.
    Cevapla