TMO besicilere uygun fiyatlı yem satıyor

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, gıda fiyatlarındaki artışla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla besici ve yetiştiricilere uygun fiyatlarla mısır ve arpa satışı yaptıklarını belirtti.

TMO besicilere uygun fiyatlı yem satıyor
TMO besicilere uygun fiyatlı yem satıyor
GİRİŞ 07.02.2021 11:20 GÜNCELLEME 07.02.2021 11:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güldal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yem fiyatlarındaki artışa yönelik olarak alınan önlemlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Dünyada yem ham maddelerinin fiyatlarında ciddi artışlar olduğunu dile getiren Güldal, bu seyir ve kur farkından dolayı Türkiye'deki fiyatların da geçen yılın kasım ayına kadar artış gösterdiğini söyledi.

Güldal, kurun gerilemeye devam etmesi, yurt dışı piyasaların oturması, yeni hasat dönemine yaklaşılması, stokların yeterli olması gibi etmenlerin piyasayı biraz rahatlattığını belirterek şöyle devam etti:

"Ama Çin, Hindistan, Mısır, Suudi Arabistan gibi büyük alıcı ülkeler çok yüklü alımlar yaptılar. İhracatçı ülkeler de bu alımlar neticesinde fiyatlarını yükselterek satış yapma eğilimine girdi. Dünyada fiyatların artmasının en temel sebeplerinden birisi bu. Salgın ve kuraklık riskine karşı böyle bir eğilim mevcut. Herkes mümkün olduğu kadar uzun vadeli ihtiyacını görme peşinde. O da fiyatların artışına sebep oldu."

"ÜRETİCİNİN MALİYETİNİ DÜŞÜRÜYORUZ"

Yem ham maddelerinde fiyat artışlarının hayvancılıkla uğraşan besici ve yetiştiricileri daha az etkilemesi için uygun fiyatlarla mısır ve arpa satışı yaptıklarını belirten Güldal, "Doğrudan besici ve yetiştiricilere yem ham maddesi satarak regülasyon yapıyoruz. Özellikle arpa satışlarımızı 3 ay vadeli olarak üreticilerimize sunabiliyoruz. Hatta küçük üreticilerimizin de kolay yararlanmalarını sağlamak için üretici birlikleri üzerinden ve kredi kartıyla da kendilerine 3 aya kadar vadeli satışlar yapabiliyoruz." diye konuştu.

Güldal, üretici için yem maliyetini azalttıklarını vurgulayarak, "Çok uygun fiyatlarla, piyasada tonu 1650-1170 lira aralığında olan arpayı 1525 liradan satıyoruz." dedi.

YORUMLAR 2
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    İşlenmemiş arpa herkez alamıyor yem firmasına verip işletsek yem fiyatına geliyo Yazık besiciye karkas etin 50 tl olması lazımki besici para kazansın.
    Cevapla
  • selahattin kinik 3 yıl önce Şikayet Et
    Kime satacak besici 50 liradan? kendi yer.Amac eti pahali degil ucuz satmasi lazim tuketiciye.Amac pahali degil maliyeti dusurmek.Maliyet nekadar duserse uretici okadar kazanir Karkasi 50 lira yaparsan oturup kendin yersin eti sonrada iflas.
    Cevapla