Yasak sona erdi! Fiyatlar yarı yarıya düştü

Hamsi avı kısıtlamaları geçtiğimiz günlerde sona erdi. Bu gelişmenin ardından hamsiler tekrar tezgahlara geri döndü. Fiyatları da av yasağının kalkmasıyla yarı yarıya düştü.

Yasak sona erdi! Fiyatlar yarı yarıya düştü
Yasak sona erdi! Fiyatlar yarı yarıya düştü
GİRİŞ 07.02.2021 11:05 GÜNCELLEME 07.02.2021 11:05
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hamsi avcılığındaki kısmi durdurma kararının kalkmasının ardından yeniden tezgahlara dönen taze hamsinin fiyatı düştü.

BalıkSatıcıları Odası İkinci Başkanı Kenan Balcı, küçük hamsi avının durdurulması için uygulanan yasağın kaldırıldığını hatırlatarak, "İyi hamsiler kıyı şeridine gelince tekrar serbest bıraktılar. Bir bölgede avlanan hamsiler 60 lira iken, bugün hemen fark etti, 30 liraya düştü. Hem iri hem de çok lezzetli hamsiler." dedi.Balcı, yasaktan önce avlanan hamsilerin boyunun 5 santimetreye kadar düştüğünü anlatarak, bunun küçük hamsilerin kıyı şeridinde olması ve yavru hamsilerin derinlere gitmemesinden kaynaklandığını ifade etti.

Vatandaşların hamsiye yoğun ilgi gösterdiğini dile getiren Balcı, "Ümitliyiz, çünkü hamsilerin tam oynak zamanı. İnşallah yarı fiyatına düşer." diye konuştu.

YORUMLAR 3
  • cevdet 3 yıl önce Şikayet Et
    önümüzdeki sezon karadenize sahil tüm ülkeler belirli tarihlerde avlanma yasagını birlikte koymalı balık unu fabrikaları kapanmalı balık ağları denetlenmeli aralıkları açılmalı
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    hamsi tezgahlardan hiç kalkmadıki. 5 cm en büyükleriydi, daha küçükleri vardı. hala küçükler. Bu sene hamsi yemiyeceğim. kalkan balığı gibi onunda dibini kurutacağız. Eğer duyarlı insansanız hamsi yemeyin.
    Cevapla
  • doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    dün 35 tl idi bu gün 30 tl atmaya gerek yok
    Cevapla