Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde indirim talebi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde şoför esnafının maliyetlerinin arttığını belirterek, "Zorunlu köprü ve otoyol geçiş ücretleri taşımacı esnafımıza ağır geliyor. Bu kapsamda esnafımıza indirim sağlanması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde indirim talebi
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerinde indirim talebi
GİRİŞ 06.02.2021 12:43 GÜNCELLEME 06.02.2021 14:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, salgın sürecinde şoför esnafının kazancının azaldığını belirtti.

Taşımacı esnafının geçen yıla göre zamlanan köprü ve otoyol geçiş ücretleriyle başa çıkamadığını vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

"Zorunlu köprü ve otoyol geçiş ücretleri taşımacı esnafımıza ağır geliyor. Bu kapsamda esnafımıza indirim sağlanması gerekiyor. Köprü ve otoyol geçişlerinden gelen cezalar, pandemi sürecinde silinmeli, bu cezalardan doğan icralar durdurulmalı. Şoför esnafımıza alternatif bir yol sunulamıyorsa diğer giderlerinde kolaylık sağlanmalı. Uzun süredir hayata geçmesi umutla beklenen ticari akaryakıt desteği de verilmeli." 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • datçalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu devlet hangi birinize yetişecek. Sizler vergi vermeye gelince ödememek için her türlü bahaneye, hileye, yalana başvurursunuz ödemeniz gereken vergiyi ödemeyip har vurup harman savurursunuz ondan sonra nerede bu devlet dersiniz. Önce Devleti kalkındıralım sonrasında ihtiyaç halinde nerede bu devlet diyelim.
    Cevapla
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet alan parasını ödesin öyle beleşe iş yok.
    Cevapla
  • barış 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede, yağmur yağdı zam yap , yağmur yağmadı zam yap, o böyle dedi zam yap, dolar artı zam yap, adeta fiyatlara zam yapmak için fırsat kolluyor devlet ve özel sektör , ama zam için bahane ettiklerinin tersi olunca fiyatların geriye inmesi konusunda , hepsi üç maymunu oynuyor. Çalışanlara zam konusunda ise yapılan zamları yüzde kırkı kadar bir fiyat teklif ediliyor veya yapılıyor. Sonuç olarak da fakir halk kitlesii.
    Cevapla
  • yorumsuz 3 yıl önce Şikayet Et
    once yag fiatlari indirilsin.
    Cevapla
  • yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle köprü ve otoyol ücretleri düşerse daha çok araç geçer sürümden kazanılır kota dolduğu için devlet ödeme yapmaz. Ama nedense bir türlü bu basit mantığı uygulamıyorlar. Sendika ve oda başkanlarına da iki dönem max 10 yıl sınırı gelmeli. Buralar rant kapısı olmuş adam ölene kadar devam. Bal tutan parmağını yalıyor. Rahmetli Ecevit İnönü ye bir sürü laf etti chp yönetimini bırak diye kendi altına bez bağlı gezdi komadan gitti öyle bıraktı. Koltuk bu kadar tatlı mı vebali düşünen yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle