Başkan Erdoğan imzaladı! Kritik yıllık izin kararı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında, sözleşmeli kamu personellerinin kullanamadıkları yıllık izinlerin devredileceği belirtildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Erdoğan imzaladı! Kritik yıllık izin kararı
Başkan Erdoğan imzaladı! Kritik yıllık izin kararı
GİRİŞ 06.02.2021 13:01 GÜNCELLEME 06.02.2021 13:03
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurumlarında 4B’li olarak çalışan sözleşmeli personelin çeşitli sebeplerle kullanamadığı yıllık izinlerini, bir sonraki yılda kullanabileceğini duyurdu.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, sözleşmeli kamu personellerinin kullanılmayan yıllık izinlerinin devredileceği belirtildi. Söz konusu kararda "Ekli 'Kamu Personeli Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasın Dair Esaslar'ın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verilmiştir" denildi.

'SÖZLEŞMELİ PERSONELLERİMİZİN YILLIK İZİN HAKLARINI KORUMUŞ OLDUK'
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurumlarında 4B'li olarak çalışan sözleşmeli personelin çeşitli sebeplerle kullanamadığı yıllık izinlerini, bir sonraki yılda kullanabileceğini aktardı.
 
Bakan Selçuk, Resmi Gazete'de yayımlanan söz konusu Cumhurbaşkanı Kararı ile önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti. 2020 yılının yıllık izinlerinin bu yıl da kullanılabileceği bilgisini veren Bakan Selçuk, "Böylece Covid-19 salgını ile mücadele sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalışan sözleşmeli personelimizin yıllık izin haklarını korumuş olduk" dedi.

BAKAN SELÇUK'TAN İLK AÇIKLAMA

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kamu kurumlarında 4B’li olarak çalışan sözleşmeli personelin çeşitli sebeplerle kullanamadığı yıllık izinlerini, bir sonraki yılda kullanabileceğini duyurdu.  

Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı ile önemli düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirtti.

2020 yılının yıllık izinlerinin bu yıl da kullanılabileceğinin bilgisini veren Bakan Selçuk, “Böylece COVID-19 salgını ile mücadele sürecinde gecesini gündüzüne katarak çalışan sözleşmeli personelimizin yıllık izin haklarını korumuş olduk” dedi.

YORUMLAR 26
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizden, kamuda sözleşmeli memurların kullanamadıkları yıllık izinlerini bir sonraki yılda kullanabilmesi Cumhurbaşkanı kararı Tarım ve Orman Bakanlığımız için de yapılır, kadro ve tayin hakları da olur İnşallah.
    Cevapla
  • Selim Akıncı 3 yıl önce Şikayet Et
    Torpille işe gir hala çalışma şartlarını beğenme.kpss den 90 ve üzeri alan atama beklesin ama sözleşmeliler torpil yoluyla kamuda iş bulsun.sorsaniz kendilerinden fazla çalışan ezilen yoktur.kpss sınavına girse 70 i geçemeyen çok tıp var
    Cevapla
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş ankara büyükşehirde emekli olanlar 15 yıl izin biriktirip 55 bin tl izin parası alıyor devletin izin genelgesine rağmen cimerede yazdım hiç bir icraat yok devletin kurumu kanuna uymuyor mansur yavaş personelinden habersiz mesaiyle beraber 10 bin tl maaş veriyor mesaiyi haketmeyene anca mecliste canlı yayın yap nolacak kime faydası var
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun hükümetimizden, kamuda sözleşmeli memurların kullanamadıkları yıllık izinlerini bir sonraki yılda kullanabilmesi çok iyi oldu, İnşallah kadro ve tayin hakları da kolay olur.
    Cevapla
  • velhasıl 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş Pandemi de yattılar bu Memurlar biz işçiler ülkeyi ayakta tutmaya çalıştık. Bütün öxel sektör çalıştı pandemi de Memurlar yattı. Devlet Pandemi döneminde ki izinleri kesmesi gerekirken memurlardan tam tersine kolaylık sağlamış devresilmesine karar verilmiş. Bu çok büyük bir haksızlık hem de çokkkkkkkkkkkk. Onlara virüs var da bize yok mu biz neden çalıştık gece gündüz... Bizim izinler de kesiniti yaptılar anasını satayım. YOK ya bu ülke de ADALET YOK.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kamuda çalışan işçiler hakkında diyor merak etme...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle