Bakan tek tek duyurdu: Türkiye dünya devine rakip oluyor... Kanal İstanbul'da önemli gelişme

Bakan Karaismailoğlu Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, proje çalışmalarının bitmek üzere olduğunu 2021 yılında bazı kanunların çıkmasının ardından ihaleye çıkılacağını belirterek, ilk kazmanın vurulacağı tarih için '2021'de İnşallah' dedi.

Bakan tek tek duyurdu: Türkiye dünya devine rakip oluyor... Kanal İstanbul'da önemli gelişme
Bakan tek tek duyurdu: Türkiye dünya devine rakip oluyor... Kanal İstanbul'da önemli gelişme
GİRİŞ 03.02.2021 14:00 GÜNCELLEME 03.02.2021 23:02
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Karaismailoğlunun açıklamaları:

Kanal İstanbul sadece su yolu olarak düşünmemek lazım. Çok önemli bir proje. Proje çalışması bitmek üzere. Kanuni yasal düzenlemeler yapılacak. Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor.

"Kanal İstanbul için ilk kazma 2021 yılında vurulacak"

Çıkması gereken kanunlar var yakında sevk edilir. Kanalla ilgili rezerv alanla ilgili bazı maddelerin ilave edilmesi gerekiyor.

Hem kendi kaynağını kendisi yaratan eko sistemi olan önemli bir proje. İstanbul boğazında geçen gemi sayısı azalmasına rağmen yük fazlalaştı. İstanbul’ da boğazı kullanan şehir içi trafiği var. Günlük beş yüz binin üzerinde geçiş var. Dünya ticaret hacminin yüzde 90’ı deniz yoluyla yapılıyor. Tedbir almak lazım sıkıntılı süreç var. Sonuçta bu bir sorun, sorun olmaya devam edecek. Kanal İstanbul sadece su yolu olarak düşünmemek lazım.

NASIL YAPILACAK VE KİMLER TALİPLİ?

Yap işlet devret de olabilir. Talipli olan ülkeler çok var.

CHP’ NİN TAVRI?

Onların yaptıkları bir şey var mı? Dikili ağaçları yok. Onlara kalsa Marmaray’ı da Avrasya’yı da Yavuz Sultan Selim köprüsünü de yapmayacaktık. 18 yıldan bu yana akla hayale gelmeyecek Her şeye karşı çıkıyorlar.

TWİTTER’ IN BAKAN SOYLU İÇİN UYGULADIĞI SANSÜR

Sansür Tamamen  yanlış onlar kim oluyor ki ? İçişleri bakanının twetini engelleyecek cesareti nerden buluyorlar. İçişleri bakanı bu ülkenin güvenliğinden sorumlu tabi ki doğru yaptığı bir iş. Twitter uzaktan bunu engellemekle demek ki yaptığımız işin ne kadar doğru olduğu da ortaya çıkıyor yani.

Şu an süreç devam ediyor. Temsilci atamayan tek Twitter kaldı. Reklam yasağı başladı.  Ardından bant daraltma gelecek önce yüzde 50 ardından yüzde 90 olacak. Siber güvenlik yasasıda bu anlamda önemli. Avrupa da bizim gibi şimdi aynı yola girdi sosyal medya üzerinde..

PTT AVM AMAZONA RAKİP OLACAK       

Pandemi dolayısıyla PTT çok yoğun yoğun bir gündemi var. Önümüzdeki günlere PTT'yi uluslararsı prestijli bir marka haline getirmek için önümüzdeki günlerde özellikle kargo tarafında önemli bir çalışmamız var. İnşallah orada da başarılı olursak PTT yi de dünya gündemindeki bu lojistik ve uluslararası firmalar gibi önemli bir konuma getirmeye çalışan önemli bir projemiz devam ediyor. 

Amazon gibi mi olacak?

Olabilir. PTT kendi içinde bir reform geçiriyor. 'PTT Kargo'yu bünyesinden ayıracak. Kargo’ya hız kazandıracak ve maliyetleri düşürecek.

Sosyal Sorumluluk projeleri ile ticari şirketleri birbirinden ayırmayı planlıyoruz.

Özellikle bu pandemi sürecinde sanal ortamlardaki gelişmelerin artması nedeniyle bizim de o taraf önem vermemiz gereken bir konu olduğunu özellikle karar verdik. O konu da çalışmalarımız devam ediyor ama,

Özellikle bizim kargo tarafında hem kargo maliyetlerinin düşürülmesi kargodaki hızın artırılması önemli bir konu. Onunla ilgili bir çalışmamız var. İnşallah o taraf daha önem verip özellikle kargo ve diğer hizmet alanlarını birbirinden ayrıştıracak bir proje çalışmamız var.

Sosyal ve kamusal yaptığımız hizmetler var. Orada vatandaşa ulaşma konusunda aile bakanlığını bazı işlerini yine bu yardım dağıtması elektrik faturalarının tahsilatı gibi önemli yaptığı hizmetler var. Bunlarda önemli bir yekün ve iş gücü yüklemiş oldu PTT’ ye..

Çalışma bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız.

YORUMLAR 72
  • Feqîyê Teyran 3 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah, Cenabı Allah varlığımızı İSLAM'da görüp bilmeyi nasip eylesin İnşâAllah. *Milliyetimiz bir vücuddur. Ruhu İslâmiyet, aklı Kur'an ve imandır. T. Hayat, s.86"
    Cevapla
  • Khan 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce kafayı değiştirmek lazım, adam gibi çalışmak lazım, üretmek, geliştirmek lazım, PTT sırtını devlete dayamış, bizim millet zaten çalışmayı sevmez, nasıl amazonla yarışacak, zaten heryil zarar yazıyor...
    Cevapla
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım bu bağnaz geri düşüncelerinle bir şeye varamayız biz iyisini dahada iyisini yaparız bırakın şu yabancı hayranlığını
    Cevapla
  • Türkoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Twitter kendi başkanı trump ın hesabını kapatmış ülkeler üstü bir kuruluş, eleştirip kizacaginiza alternatif üretin beyler uyumayın
    Cevapla
  • velhasıl 3 yıl önce Şikayet Et
    PTT AVM Amazon a rakip olamaz. Neden mi? Çok pahalı satıyorsunuz. Kampanya ya da indirim yapmıyorsunuz. İndirim adı altında fiyatları yüksel gösterip eski fiyatları dayıyorsunuz millete bilmediğimiz takip etmediğimiz bir konu değil
    Cevapla
  • Bexti66 3 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah almamyadan çok eurolar gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle