Gümüşte beklenmedik hareket! 3 günde yüzde 12...

Gümüş fiyatlarında sert düşüş yaşanmaya başladı. Sosyal medya platformu Reddit’te örgütlenen grubunun alım yaptığı gümüş fiyatları son 3 günde Türk Lirası bazında yüzde 12’ye yakın kayıp yaşadı.

Gümüşte beklenmedik hareket! 3 günde yüzde 12...
Gümüşte beklenmedik hareket! 3 günde yüzde 12...
GİRİŞ 03.02.2021 09:55 GÜNCELLEME 03.02.2021 12:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tüm dünyayı etkisi altına alan finans piyasalarını manipüle eden Reddit’teki oluşum Gamestop hissesi ve Dogecoin’den sonra gümüşte de ortaya çıktı. Gümüş fiyatlarını uzun yıllar sonra yeniden 30 doların üzerine taşıyan grup kısa sürede satışa geçti. Hafta başında başlayan yükseliş yerini kayıplara bıraktı.

28 Ocak’ta gümüş fiyatlarında yukarı yönlü hareket 25.2 dolar seviyesinden başladı. Başladı. 1 Şubat’ta ise uzun yıllardır görmediği seviye olan 30.07 dolara yükselen gümüş bu tarihten sonra düşmeye başladı. 3 günde gümüşün onsu yüzde 12’nin üzerinde kayıp yaşadı. Türk lirası olarak da 1 Şubat’ta 7 lira seviyesini gören gümüş şu sıralar 6.18 lira seviyesinde bulunuyor. Türk Lirası bazında da gümüşteki kayıp yüzde 11.7 oldu.

NELER YAŞANMIŞTI

Reddit’teki oluşum Gamestop hissesinde açığa satış yapan Melvin Capital adlı fonun planlarını bozarak alım yapma tarafına geçti. Bununla birlikte 15 dolar seviyesindeki Gamestop hisseleri 400 doları aşan fiyatlara ulaştı. Açığa satış yapan Melvin Capital ise ödünç aldığı hisseleri yerine koymakta zorlandı ve milyarlarca dolar zarar yaptı. Sonrasında ise iş adamı Elon Musk’un Reddit’teki oluşuma desteği de gün yüzüne çıkınca kripto para piyasasında da hareketler yaşanmaya başladı. Dogecoin adlı kripto para yüzde 800 civarında yükseliş yaşadı.

YORUMLAR 7
  • Hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    memiş amca mor da bir renktir
    Cevapla
  • Önemsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Memiş bey yine tam isabet
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Burda İslam memiş diye biri vardı gümüş zirve yaoacak diyordu yine düştü
    Cevapla
  • mercan 3 yıl önce Şikayet Et
    O vatandaş ne diyorsa tersini yapın, şimdiye kadar hep öyle oldu
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Milleti gaza getirp aldirdilar ikigun içindede ellerine verdiler yazık günah özellikle bu haberleri yayinlayanlar büyük vebal altına girdiniz
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Gümüş ve altın fiyatları çok daha düşmeli, elinde olanlar bir an önce satsın
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Gümüş ve altın, tarih boyu birikimleri enflasyon ve kriz ortamlarından en çok koruyan güvenilir yatırım aracıdır; dahası günümüzün karşılıksız, kağıt ve mürekkepten ibaret sahte paralarına nazaran tarih boyu her dönemde kullanılagelen hakiki paralardır. Karşılıksız basılan para sistemine dayanan küresel ekonomik sistem çökmeye mahkumdur, ki zaten sistemin ağa babaları da bu durumun farkında olduğu için "great reset" gibi kavramları ortaya atarak geri sayım başlattılar. Yakında her yeri tarumar edecek bir ekonomik kasırga kopacak, sen de millete almayın diyorsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle