Hamsi avı yasağında önemli gelişme

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ''Hamsi avcılığına kapalı olan İstanbul’un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan 7 Şubat 2021 tarihini beklemeksizin avcılığa açılmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Hamsi avı yasağında önemli gelişme
Hamsi avı yasağında önemli gelişme
GİRİŞ 02.02.2021 16:04 GÜNCELLEME 02.02.2021 16:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü’nce daha önce iki defa kısmi olarak durdurulan ticari amaçlı hamsi avcılığı yasağı son olarak, 7 Şubat 2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

Yapılan yeni değerlendirmeler neticesinde ise hamsi avcılığına kapalı olan İstanbul’un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan 7 Şubat 2021 tarihini beklemeksizin avcılığa açıldı.

İstanbul ve Kocaeli illeri sınırları içerisinde kalan karasularında, avlanılan hamsilerin boy uzunluklarının avlanabilir limitler ölçüsünde ve et verimlerinin normal olduğu, diğer illerde yapılan avcılıklarda ise hamsilerin boy uzunluklarının avlanılabilir limitin altında kaldığı ve halen et verimlerinin de düşük olduğu tespit edildi.

Bu tespitler neticesinde, İstanbul’un doğusu ve Kocaeli sınırları içerisinde kalan alan, 7 Şubat 2021 tarihini beklemeksizin, hamsi avcılığına açıldığı duyuruldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından denizlerde av sırasında, avlanılan su ürünlerinin karaya çıkarıldıkları noktalarda, toptan ve perakende satış yerlerinde gerekli denetimler her zaman olduğu gibi bundan sonra da titizlikle yürütülecek, yasal boy limitinin altındaki balıkların avlanılmasına ve satışına kesinlikle müsaade edilmeyecek.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 5
  • BLACK 3 yıl önce Şikayet Et
    çorlu da seyyar satıcılar serçe parmağı kadar hamsi satıyorlar herhalde balıkçılar balık haline girmeden el altından bu hamsileri satıyorlar
    Cevapla
  • Malazgirt...71 3 yıl önce Şikayet Et
    Yasak ; Şubat'ın sonuna kadar devam etmeliydi.....
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Marmara denizi ağ ile balık avına yasaklanmalıdır.Bu milli bir meseledir.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    BU AV YASAKLARININ DEVAMI GELMEZSE EMİN OLUN Kİ ARTIK EVLATLARIMIZA DOYUMSUZ VE AÇ GÖZLÜ BALIKÇILARIN İNTİKAM ALIR GİBİ BALIK AVINA ÇIKMASINA İZİN VERİLMEMELİ. İNŞALLAH HEP SENE BÖYLE OLUR. Ne diyelim
    Cevapla
  • selçuk 3 yıl önce Şikayet Et
    işte bu yönetimin en zayıf tarafı TUTARSIZLIK ya yasak koyma yada koyduysan zırt pırt geri çekme İnsanımız aptal değil neler dönüyor az çok farkında
    Cevapla