Gümüş son 8 yılın zirvesinde

Gümüş fiyatları haftanın ilk işlem gününde yüzde 11'in üzerinde yükselerek son sekiz yılın zirvesini gördü.

Gümüş son 8 yılın zirvesinde
Gümüş son 8 yılın zirvesinde
GİRİŞ 01.02.2021 16:44 GÜNCELLEME 01.02.2021 16:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Reddit gibi çevrimiçi forumlar üzerinden organize olan küçük yatırımcıların geçtiğimiz haftalarda yaptığı toplu alımların ardından rekor üzerine rekor kıran hisse senetlerinin askıya alınmasından sonra gümüşe yönelmesi, hem değerli metalin fiyatını hem de gümüş madeni hisselerini zıplattı.

Geçtiğimiz günlerde paylaşım siteleri üzerinden organize olan ve Robinhood gibi komisyonsuz aracılık hizmeti veren servisleri kullanan küçük yatırımcılar büyük yatırım fonlarının hedefine aldığını düşündüğü bilgisayar oyunu perakendecisi GameStop hisselerinin yüzde bin 500 değer kazanmasını sağlamıştı.

Reddit üzerindeki binlerce paylaşım ve yüzlerce YouTube videosunda, gümüşün düşeceği öngörüsüyle pozisyon alan büyük yatırımcılara zarar vereceğinin belirtilmesi üzerine küçük yatırımcılar değerli madene yöneldi.

Londra'daki spot piyasasında gümüşü ons fiyatı 30 doların üzerini gördü ve geçtiğimiz çarşambadan bu yana artışı yüzde 19'u buldu.

Avustralya'da küçük madencilerin ve arama şirketlerinin hisseleri yüzde 90 civarında artışlar gördü.

Piyasa uzmanları bu hareketlerin herhangi bir analize dayanmadığı tamamen hissi davranışlarla meydana geldiğini belirtiyor.

YORUMLAR 1
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    nasıl cıkmıs zirveye yoksa cıkarıldımı çıkarıldı ise yakında iner boş işler
    Cevapla