DOGECOİN durdurulamaz yükselişi sürüyor

Kripto para piyasalarında son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Elon Musk’ın Twitter’dan desteklediği kripto para ‘DOGECOİN’ dünden beri ciddi bir yükseliş içerisinde bulunuyor.

DOGECOİN durdurulamaz yükselişi sürüyor
DOGECOİN durdurulamaz yükselişi sürüyor
GİRİŞ 29.01.2021 16:33 GÜNCELLEME 29.01.2021 16:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bir günde yüzde 800 oranında artış göstererek dünyanın gündemine oturan Dogecoin, kripto para piyasalarında adından söz ettirmeye başladı. Çok hızlı bir yükseliş grafiği içerisinde bulunan bu kripto para birimi, art arda rekorlar kırdı.

DOGECOIN NEDİR?

Dogecoin (sembolü Ɖ ve D, kısaltma: DOGE) logosunda bir internet fenomeni olan Doge'un esinlendiği Shiba Inu cinsli bir köpek olan, Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. 8 Aralık 2013 tarihinde başlatılmıştır.

Dogecoin hakkında diğer bilgiler şu şekilde;

Dogecoin diğer internet para birimlerine göre daha hızlı bir üretim trendiyle başlangıç yapmıştır ve 2014 sonunda pazarda yaklaşık 100 milyar adet Dogecoin bulunacaktır. 2014 sonrasında her yıl 5.2 milyar adet Dogecoin üretilecektir. 1 Şubat 2014 tarihi itibarıyla 40,578,746,592 adet Dogecoin üretilmiştir. Henüz ticari uygulanırlığı az olsa da, sosyal medya kullanıcılarının ilginç ve dikkate değer içerikler için bir internet bahşiş ve bağış sistemi olarak kullanımı sonucu Dogecoin ilgi görmeye başlamıştır. Dogecoin Türkçeye "Aya!" veya "Aya doğru!" olarak çevrilebilen "To the moon!" sloganıyla anılmaktadır.

DOGECOİN YÜZDE 812 ARTIŞLA 7. SIRAYA ÇIKTI

Kripto para piyasalarının yeni birimlerinden Dogecoin, bir günde yüzde 812.47'lik sıçramayla 0.07 dolara ve 9 milyar 394 milyon dolarlık piyasa hacmine ulaşarak, 7. sıraya yerleşti. Kripto para piyasalarından Robinhood, Dogecoin'deki çok hızlı artış nedeniyle, birimin platformdaki işlemlerini durdurduğunu açıkladı.

Kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin, son 24 saat içinde 30,921 dolar ve 34,320 dolar arasında dalgalandıktan sonra 33,000 dolar sınırına döndü.

Bitcoin, geçen yılın son günlerinden itibaren hızla artan kurumsal alımların desteğinde 8 Ocak'ta 41,946.74 dolarlık tüm zamanların zirvesini gördü.

Bitcoin, son 24 saatte yüzde 5.67 artışla 32,921.77 dolara yükselirken, birimin haftalık kazancı da yüzde 9.61 olarak hesaplandı. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de yaklaşık 40 milyar dolarlık artışla 580 milyar dolardan 620 milyar dolara yükseldi.

Artan kurumsal alımların da etkisiyle, 7 Ocak'ta tarihte ilk kez 1.0 trilyon dolar sınırını aşan toplam piyasa hacmi de, Cuma günü erken saatlerde yeniden bu sınırın üzerini gördükten sonra, son 24 saatte yaklaşık 61 milyar dolarlık artışla 984 milyar dolar düzeyine yükseldi.

Kripto para piyasalarında son 24 saatte en yüksek hacimli 100 birimden 25 birimin değeri düşerken, düşenlerden bir tanesi de ilk 10 birimin arasındaydı.

Toplam 8,351 kripto para biriminin işlem gördüğü 32,509 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 63.4'ünü Bitcoin oluşturuyordu. Tüm piyasalarda 24

YORUMLAR 4
  • milliyerli 3 yıl önce Şikayet Et
    hayalciler! sanal olan elle tutulmaz gözle görülmez bilgisayarlarda dijital rakam olarak var olan, peki biz bu şeyi neden somut bir gerçekle yani dolarla almak zorundayız acaba ? neden bankaya gidince elinize bitcoin değilde dolar veriyorlar. bu coinler öyle bir patlayacak ki çok kişinin canı yanacak dikkat edin ALLAH CC. kimseye zarar vermesin.
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    Elon Musk dalga gecmis. Dodge Coin ciddiye alinacak bir Kripto Para birimi degil. Bir kac arkadas eglencesine kurduklari bu para birimi sürekli ucuslara gecip müthis düsüsler yasiyor. Kripto para borsasi böyle birsey. Alacaksin, ucusa gectigi zaman derhal satacaksin, yine düsmesini bekleyip satin alacaksin. Al, sat , al , sat yöntemiyle para kazanilir. En büyük sorun , satmakta. Almasi kolay, satmasi zor olabiliyor.
    Cevapla
  • Patates 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş beleş bir para, İnternete zaten alay konusu, bunlarda haberini yapmışlar
    Cevapla
  • ??? 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu jetonlarla insanları çok pis yolacaklar... Paralarını toplayıp geri vermeyecekler, sonra da paralar buhar...
    Cevapla