Uzman isimden yatırımcılara uyarı! 2. fırtına geliyor rekor kırabilir

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gümüş ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memiş, "Birgün herkes keşke bende gümüş alsaydım diyecek. Ancak 6 liradan olmayacak! 2,50 TL’den olmadığı gibi. 2.gümüş fırtınasına hazır olun..." dedi. 2021 yılı içinde gümüşün ons fiyatının 30 dolar seviyesini yukarı yönlü kırarak yükselişini 45-50 dolar seviyesine kadar sürdürmesi bekleniyor.

GİRİŞ 29.01.2021 15:42 GÜNCELLEME 29.01.2021 15:42
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Memiş, "gümüş yatırımı yapmak isteyenlere ise kapalıçarşıdan fiziki olarak ister külçe halinde ister granür olarak gümüş alabilirler. Külçe gümüşlerin işçiliği var kilosun 200 TL gibi bu yüzden tavsiye etmiyorum. Granürde işçilik yok bu yüzden granür tavsiye ediyorum. Saklama koşulları altına kıyasla biraz daha zor olduğu için külçeye yöneliyorlar ama granür daha avantajlı oluyor.” dedi.

GÜMÜŞ ALTIN GİBİ DEĞİLDİR

Kısa vadeli al sat yapanları da uyaran Memiş, "Gümüş altın gibi değildir. Gümüş son 2 haftada nasıl 5,75 TL seviyesine kadar geriledi bugün daha 1 saat içerisinde 5,92 TL seviyesinden 6,38 TL seviyesine yükseldi. Gümüş aylardır sessiz bekleyişini sürdürür ama 2 hafta içirişinde getirisini size altın tepside sunar. Ben altından daha fazla kazandıran bir emtiayım der yatırımcısına. “ şeklinde açıklamalarda bulundu.

Altın son 10 yıldaki en kötü Ocak ayı performansını göstermeye doğru ilerlerken gümüşe olan ilgi ise artıyor. Gümüş fiyatları, perşembe günü Reddit yatırımcılarının gümüşe yönelmesiyle birlikte yüzde 7 civarında yükseldi.

Dünkü zirvenin ardından yaşanan gerileme sonrası gümüşün ons fiyatı 27 doların üzerinde işlem görüyor.

2020’de altından fazla kazandıran gümüşün 2021’de de altından fazla kazandıracak bir emtia olacağı öngörülüyor. Hatta bu kazanç serüveninin 2022 ve 2023 yıllarına sarkacağı da tahmin ediliyor.

ALICISINA KRİTİK UYARI!

Geçen hafta dolar/TL kuru ve gümüşün ons fiyatında yaşanan düşüşlerin aynı haftaya denk gelmesi, gümüş alacaklar için çok iyi sürpriz alım fırsatları sundu.

Bu fırsatların kolay kolay gelmeyeceğini düşünen uzmanlar ise kısa vade için gümüşe yatırım yapmış olanların bu düşüşe üzüldüğüne vurgu yaparak kısa vadeli veya al-sat yapmak için gümüşte hayal kırıklığı yaşanabileceğine yönelik uyarıda bulunuyor.

YÜKSELİŞ İÇİN ORTAM MÜSAİT

2021’de düşük faiz politikaları, bol likidite, küresel ekonomik daralma, büyüme endişeleri ve virüs salgının da artan vaka sayıları, emtia fiyatlarını olumlu yönde desteklemeyi sürdüreceğini dile getiren Piyasa Uzmanı İslam Memiş, ''Özellikle dünya genelinde ekonomilerin kontak kapattığını, yeni kısıtlamalar geldiğini, ekonomik tahribatların uzun sürebileceğini, işsizlik ordusuna her geçen gün yeni kişiler eklendiğini, küçük işletmelerin kapalı olduğunu, büyük şirketlerin işten çıkarma sürecini başlattıklarını, yatırımların ötelendiğini anımsatmak isterim. Böyle bir ortamda değerli emtialar zaten değer artışını sürdürmek için gerekli ortamı bulmuş oluyor.'' dedi.

GÜMÜŞÜN ONS FİYATINDA 50 DOLAR SÜRPRİZ OLMAZ

Fiziki talep ve şirketlerin stoklamaları da göz önünde bulundurduğunda değer artışlarının süreceğini düşündüğünü de ifade eden Memiş, 2021 yılı içinde gümüşün ons fiyatının 30 dolar seviyesini yukarı yönlü kırarak yükselişini 45-50 dolar seviyesine kadar sürdürmesinin kendisi için sürpriz olmayacağını da ifade ediyor.

GÜMÜŞÜN GRAMI İÇİN 10 LİRA TAHMİNİ

Memiş, gümüşün gram fiyatının ise 7 lira seviyesini yukarı yönlü kırdıktan sonra yükselişini 10 lira seviyesine kadar sürdüreceğini tahmin ettiğini belirtti.

TOPLUM ARTIK GÜMÜŞ İLE TANIŞMALI

Gümüşün sadece takı veya bir süs eşyası olmadığını, altından fazla kazandıran değerli bir metal olduğunu dile getiren Memiş, ''Çevrenizde 'altın çok yükseldi, artık altın alıp biriktiremiyoruz, ondan sebep döviz alıyoruz' diyen olursa ona gümüşü anlatın. Toplum artık gümüş ile tanışmalı. Çok yakın bir tarihte ülkeler, kripto paralarının değerini altın ve gümüşe bağlayabilir. Gümüş ile kripto paralar arasında önemli bir bağ olduğunu unutmamalı.'' diye konuştu.

GÜMÜŞ YATIRIMI NASIL YAPILIR?

Gümüşün aynı altın gibi fiziki ve banka üzerinden satın alınıp bozdurulabileceğini belirten Memiş, ''Katılım bankalarından gümüş hesabı açarak tasarruflarınızı gümüşe çevirebilirsiniz. Dilediğiniz zaman gümüşlerinizi fiziki olarak da teslim alabilirsiniz. Ancak fiziki teslimatta dikkat etmeniz gereken hususlar var. Fiziki teslimatta ne kadar fark ödeyeceğinizi mutlaka öğrenin. Abartılı bir fiyat farkı istenirse o şube ile çalışmayı bırakıp başka banka ile pazarlık yapın. Sözleşmeleri iyi okuyun, sözlü verilen tüm bilgilere itibar etmeyin. Kapalıçarşı, piyasasından fiziki olarak da alabilirsiniz.'' dedi.

HANGİ TÜR GÜMÜŞ ALINMALI?

Gümüşün piyasadaki fiziki çeşitlerinin granül gümüş (boncuk şeklinde), külçe gümüş (normal külçeler), 1-5-10-20-50 gramlık gram gümüşler, astar (çekili) gümüşler olduğunu da sözlerine ekleyen Memiş, kendisinin fiziki tarafta işçiliksiz olduğundan dolayı granül veya astar gümüşü tavsiye ettiğini kaydetti.

Gümüş yatırımcısına sanal ortam ile fiziki olarak alınan gümüş fiyatlarının aynı olmadığını bilmesi gerektiği yönünde uyarıda da bulunan Memiş, ''Sanal ortamda alınan gümüşün gram fiyatı 6,00 lira ise fiziki olarak aldığı gümüşün gram fiyatını 6,10-6,15 lira aralığında. Fiziki olan her şey ucuz değildir. Bu altın, döviz veya diğer ensturmanlar için de geçerlidir. Televizyon veya bilgisayar ekranında gördüğünüz döviz kurlardan döviz büfesinden gördüğünüz kurdan alamadığınız gibi.'' dedi.

YORUMLAR 50
  • cancan 3 yıl önce Şikayet Et
    ula öylededin 6.26 dan gümüş, 447 altın aldım. Sizin dediğinizin tersini yapmak gerekir.
    Cevapla
  • Kacarova 3 yıl önce Şikayet Et
    Su an 1 ons gümüş(100 gram)86 dolar ,kilosu eder x10=860$(dolar) yazıda beyfendi 1 ons 30$ olacak diyor (1 kilosu 300$ oluyor)bu nasıl bir hesap bilemedim,gramı 30$ olsa anlayacağım ama öyle yazmıyor ,milletin aklı ilen oynuyorlar,gerçeklikle bir alakası yok bu haberin
    Cevapla
  • Hodri Meydan 3 yıl önce Şikayet Et
    Âl-i İmrân Süresi Ayet 14: Nefsânî arzulara, (özellikle) kadınlara, oğullara, yığın yığın biriktirilmiş altın ve gümüşe, soylu atlara, sağmal hayvanlara ve ekinlere düşkünlük insanlara çekici kılındı. İşte bunlar dünya hayatının geçici menfaatleridir. Halbuki varılacak güzel yer, Allah’ın katındadır.
    Cevapla
  • Hodri Meydan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunların hepsi boş. Ben size 1'e 700 veren bir yatırım söyleyeyim. Kesin! %100 değil %1.000.000 garanti bilgidir. Şimdi elinizde ne kadar birikim varsa az bir miktarını kendinize ayırıyorsunuz ve kalan tüm paranızı tüm samimiyetinizle Allah yolunda harcıyorsunuz. 1'e 700 ve daha fazlasını kazanmazsanız ben de birşey bilmiyorum
    Cevapla
  • Neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlar da aynı felaket habercisi gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle