Dünya devinden Türkiye açıklaması: Güveniyoruz

Siemens Gamesa Üst Yöneticisi Krogsgaard, Türkiye'nin büyüme potansiyeline güvendiklerini açıkladı.

Dünya devinden Türkiye açıklaması: Güveniyoruz
Dünya devinden Türkiye açıklaması: Güveniyoruz
GİRİŞ 28.01.2021 18:39 GÜNCELLEME 28.01.2021 18:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Siemens Gamesa Onshore Global Üst Yöneticisi (CEO) Lars Bondo Krogsgaard, rüzgar enerjisi sektörünün Türkiye’de yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olduğunu ve Türkiye’nin büyüme potansiyeline güvendiklerini belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Krogsgaard, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının tüm dünyanın iklim değişikliğine dikkatini çekmesini sağladığını ve yenilenebilir enerjinin önemini daha da arttırdığını kaydetti.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının başında gelen rüzgar enerjisi sektörünün Türkiye’de de yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ettiğine işaret eden Krogsgaard, “SGRE (Siemens Gamesa Renewable Energy), Türkiye’nin büyüme potansiyeline güveniyor. SGRE, deneyimini, bilgi birikimini, en son teknolojilerini ve elbette yatırımlarını ülkeye taşıyarak pazarın büyük potansiyeline ulaşmasını sağlayabilir.” ifadelerini kullandı.

Krogsgaard, enerji geçişinin Kovid-19 salgınından sonra hızlanabileceğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Salgın, yenilenebilir enerjinin merkezi bir rol oynadığı sürdürülebilir ekonomik gelişim modelleri tasarlama ihtiyacına dikkati çekti. Bu nedenle, bu kriz hükümetlerin iklim değişikliğini azaltma taahhütlerini yerine getirmeleri için bir fırsat oluşturabilir. Türkiye, büyüyen ekonomisi, artan nüfusu, enerji ihtiyacı, mükemmel rüzgar enerjisi kaynakları, güçlü tedarik zinciri ve destekleyici hükümeti ile büyümeye devam etmek ve enerji karışımında oldukça ihtiyaç duyulan yerel kaynakları artırmak için rüzgar enerjisi açısından uygun temellere sahip. Sektörün, uzun vadeli teşvik programları konusunda netlik sağlayacak yeni düzenleyici çerçeveyi ivedilikle açığa kavuşturması ve güçlendirmesiyle, ilave yatırımların önü açılacaktır.”

Siemens Gamesa, Türkiye'de rüzgar türbini nasel (gövde) fabrikası ve Ar-Ge merkezi yatırımı yapan ilk ve tek rüzgar türbini üreticisi olma özelliği taşıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 15
  • stratoposfer 3 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaş bn bizim ülkenin ekonomi anlayışını anlamadım hiç bi zaman.Bugun türkiyede en az 100 milyon bilgisayar aktif haldedir.Bunun parçalarından sadece mause üretmeyi bile kafamıza koysak yazılımını plastıgını merceğini kablosunu leyimini bunu bile yapsak yılda 5 milyar dolar ülke içinde kalır yav.Üstüne bir kaç fabrikamız olmuş olur.Üstüne kültür dairemize satarız her türlü kar.ama bakıyorsun yok.Yada bizde hammadde yok bnm habarım yok.Traş makinasını bile yurtdışından alıyoruz yav.
    Cevapla
  • Saaarp 3 yıl önce Şikayet Et
    Ama heykel daha onemli
    Cevapla
  • İsrafil ÇENGEL 3 yıl önce Şikayet Et
    güvenmezse ne olur beyenmeyen küçük kızını vermesin
    Cevapla
  • Fenerli 3 yıl önce Şikayet Et
    Cahil cahil yazma
    Cevapla
  • erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Volkswagen i hakkiyla boykot edersek , hepsi yatırım yapmak zorunda kalir
    Cevapla
  • Kastamonu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz yenilenebilir enerji alanında yaptığı yatırımlarla dudak ısırtıyor. Nükleer enerji ile birlikte enerji çeşitliliğini tamamlayan Türkiye küresel oyun kurucu olacaktır.
    Cevapla
  • Beklentimiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Simesten ve samsungtan bilgisayar cep telefonu tablet dijital elektrik elektronik yatirimlarinida Turkiyeye yonlendirip yogunlastirmasini bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle