Varlık Fonu'ndan Katar açıklaması

Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, "Varlık Fonu bugüne kadar kendisine devredilen hiçbir şirketi satmadı, rehin vermedi. Böyle bir amacı yok" dedi. Borsa İstanbul'un hisselerinin Katarlı yatırım şirketine satılmasına ilişkin de konuşan Sönmez, "Katar'a yüzde 10’luk satış ile dolar bazında yıllık yüzde 63 getiri sağlandı" dedi.

Varlık Fonu'ndan Katar açıklaması
Varlık Fonu'ndan Katar açıklaması
GİRİŞ 27.01.2021 17:58 GÜNCELLEME 27.01.2021 17:58
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye Varlık Fonu’nun projeleri hakkında bilgi veren Sönmez, Türkiye Varlık Fonu’nun kendisine devredilen şirketleri satmadığını belirterek, “Türkiye Varlık Fonu kendisine devredilen hiçbir şirketi satmadığı, rehin olarak gösterdiği gibi, krediye de konu edilmemiştir. 2017’de bize devredilen hiçbir şey satılmamıştır” diye konuştu.

İFM İLE İLGİLİ YASA TEKLİFİ HAZIRLANIYOR

İstanbul Finans Merkezi projesinin 2022 yılının ortasında tamamlanacağını söyleyen Sönmez, “Çok yakın zamanda Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortak çalışarak ilgili kanun teklifi Meclis'e gelecek. Kanun hazırlık çalışması devam ediyor. Bugün Londra ve Dubai’de belli teşvikler var.

Bu teşvikler kanun çerçevesinde oluşturuluyor. Belirli bir altyapıyı oluşturmanız lazım. Bu kanuni altyapıyı oluşturmadan İFM’yi açamazsanız" şeklinde konuştu.

“KATAR'A YÜZDE 10'LUK SATIŞ İLE DOLAR BAZINDA YILLIK YÜZDE 63 GETİRİ SAĞLANDI”

Borsa İstanbul’un hisselerinin Katarlı yatırım şirketine satılmasına ilişkin olarak da konuşan Sönmez, "Katar’a yüzde 10’luk satış ile dolar bazında yıllık yüzde 63 getiri sağlandı” dedi.

YORUMLAR 7
  • chpkk 3 yıl önce Şikayet Et
    kanıt belge olmadan nede kolay sallanıyor. muhalefet ne kebap şey önüne geleni aklına geleni salla doğru mu yanlışmı umrunda olmasın. 1taş at kuyuya 40 akıllı çıkarmaya çalısşın
    Cevapla
  • Zeugma 3 yıl önce Şikayet Et
    Varlık fonu ülkenin elindeki bütün fabrikaların borc karsılıgı ipoteklenmesidir. Yarın bir gün dış borcu ödeyemezsek ozman halimiz haraptır. Aklınızı basınıza alın
    Cevapla
  • Bjk 3 yıl önce Şikayet Et
    Varlık fonunun borcu 1 milyar euro imiş yarın 10 milyar olur tüm ülkemizin kalbur üstü mallarına el konursa yatacak yeriniz olmaz.Böyle giderse yakındır.
    Cevapla
  • yaniik :) 3 yıl önce Şikayet Et
    bu fondaki en dandik şirket eder 1 milyar euro bence iyi araştır.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin ibb nin şeysi 1 milyar dolar borç aldı beldiyenin borcunu 2 yılda ikiye katladı.sen esas ibb nin şeysi yüzünden donunu alırsa ona kafanı yor.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen git mac izle sana göre değil finans işleri
    Cevapla
  • Çetin kale 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafanın başladığı şeylerle ilgilenme maçını izle keyfine bak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle