Altında yeni dönem! Cep telefonundan görebileceksiniz

Altın dolandırıcıları öyle yöntemlere başvuruyor ki sahte ile gerçeği gözle ayırt etmek oldukça imkansız hale geldi. Kuyumcular da artık altında karekod dönemine geçmeye başladı. Peki altında "karekod uygulaması" ne işe yarıyor? Sahte altın nasıl anlaşılıyor? Uygulama nasıl çalışıyor?

Altında yeni dönem! Cep telefonundan görebileceksiniz
Altında yeni dönem! Cep telefonundan görebileceksiniz
GİRİŞ 27.01.2021 15:20 GÜNCELLEME 27.01.2021 16:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Son aylarda kalpazanlık olayları biraz daha arttığı için hem esnaftan hem de vatandaşın canı biraz daha yandığı için sektörel bazda çeşitli tedbir ve önlemler alınmaya çalışılıyor.  

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, son dönemde sahte altınlara karşı kuyumcular tarafından uygulanan karekod uygulaması ile ilgili ayrıntıları anlattı.  Memiş "Bir şekilde bu işin içinden sıyrılmaya çalışan bir sektör var. Elimde görmüş olduğunuz altın 22 ayar 1 gram altın. Bunun dışında karekod uygulaması var..Bizim cep telefonuna indirdiğimiz uygulamayla birlikte bu dışındaki karekodu telefondaki uygulamaya tanıtıyoruz.

NET BİR ŞEKİLDE DOĞRULUYOR

Ve okuduktan sonra da bu uygulamayla birlikte elimizdeki bu altının değerini, gramı, ayarı ve bütün özellikleri net bir şekilde doğrulanıyor. Bu uygulamayla birlikte vatandaşlarımız kendi telefonlarıyla okutarak artık biraz daha gönlü rahat olmuş olacak. Biz esnaflar olarak da bu işten memnun kalacağız. Ama biz bu uygulamayı bütün rafinerilerin yapmasını öneriyoruz ve bekliyoruz. Darphane de bu uygulamaya geçerse çok çok iyi olur." dedi. 

YORUMLAR 3
  • Terazi 3 yıl önce Şikayet Et
    peki karekodu ya sökerlerse?
    Cevapla
  • ASILBEY@06ÇUBUK 3 yıl önce Şikayet Et
    Karekod falan hikaye. Kuyumcuların işine gelmez çünkü ,kuyumcular vermesi gereken verginin ancak % 10-15 kadarını veriyor.Yapılması gerekeni söyleyeyim. Bu uygulama ile hem altın sahteciliği,hem vergi kaçakçılığı,hemde altın hırsızlığı minimuma inecektir. Herkes belgeyle satacak,satın alanın tapulu malı gibi olacak. El değiştirdiğinde yeni isim belli olacak.Yani altın alımıda,satımıda belgeli olacak sorun kökten çözülecek.
    Cevapla
  • taklitsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    altının dışı neresi? kabından bahsediyorlarsa geçsinler o işi. üzerinde ise neresinde ne şekilde olacak daha iyi açıklanmalı.
    Cevapla