Borsada yeni sürümün tarihi: 5 Nisan

Borsa İstanbul, BISTECH Sisteminde yeni sürümü 5 Nisan 2021 tarihinde devreye almayı planlıyor

Borsada yeni sürümün tarihi: 5 Nisan
Borsada yeni sürümün tarihi: 5 Nisan
GİRİŞ 27.01.2021 13:39 GÜNCELLEME 27.01.2021 13:39

Borsa İstanbul, BISTECH Sisteminde 2.13 versiyonu olarak adlandırılan yeni sürümün 5 Nisan 2021 tarihi itibarıyla canlı ortamda devreye alınmasını planlıyor.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, ürün ve hizmet çeşitliliğinin arttırılmasına yönelik çalışmalar ve üyelerden gelen talepler doğrultusunda BISTECH Sistemi iyileştirme ve geliştirme çalışmalarına devam ediliyor.

Buna göre, 2.13 versiyonu olarak adlandırılan yeni sürümün 5 Nisan 2021 tarihi itibarıyla canlı ortamda devreye alınması planlanıyor.

BISTECH Üye Serbest Test Ortamı 1 Mart 2021 tarihinde 2.13 versiyonu ile güncellenecek. Bu tarih itibarıyla yeni versiyonun devreye alımına kadar kurumlar tarafından test edilmesi bekleniyor.
Yeni sürüm ile halen OTASS’ta işletilmekte olan Para Swap ve Kıymetli Madenler Swap Pazarlan BISTECH sistemine taşınacak.

Planlanan diğer değişiklikler ise şu şekilde olacak:

"FIX Order Entry ve FIX Drop Copy kanallarından emir iptallerine ilişkin çıkılan “execution report” lardaki 58 numaralı tag, emir iptal nedenlerinin detayını text olarak verecek şekilde güncellenecektir.

VİOP tarafında daha sonra işleme açılması planlanan sözleşmelere ilişkin olarak FIXRD üzerindeki Security Defınition (Sec Def.) mesajına "Delivery Date" alanı, Mevcut Sözleşmeler dosyasına ise "Accrued Interest ve "Delivery Date" alanları eklenecektir.

“BISTECH Consolidated Feed TIP Specification” dokümanı BasicDataDerivative mesajına "Delivery Date" alanı eklenerek, “FixedIncomeSuplementary” mesajının ismi “Suplementary” olarak değiştirilerek ve State Code tablosuna ismi ayrıca duyurulacak yeni bir seans eklenerek güncellenecektir.

TW işlem bilgisi ekranına eklenecek yeni filtreler ile sorgulama özellikleri geliştirilecektir.

İşlem Öncesi Risk Kontrol Uygulaması’na (PTRM) tekrar eden emirlerin kontrol edilebileceği (duplicate order) ve Pay Piyasasında açığa satış etiketi ile iletilen emirlerin kontrol edilebileceği (total short seli) iki yeni özellik eklenecektir.

İşlem defterlerindeki “Takas Merkezi” “E” olan işlemlerin “Üye İşlem No” alanındaki değer değişecektir. Örnek olarak daha önce 80_100_51_72058744_0 formatında olan alan 80 100 51_72058744_001_0 formatına çevrilecektir."