Asya borsaları yön bulamadı

Asya'da endeksler haftanın üçüncü işlem gününde karışık bir görünüm sergiledi

Asya borsaları yön bulamadı
Asya borsaları yön bulamadı
GİRİŞ 27.01.2021 09:50 GÜNCELLEME 27.01.2021 09:50

Asya hisse senetleri haftanın üçüncü işlem gününde, son iki ayın en büyük gerilemesini kaydetmelerinin ardından karışık seyretti.

Avustralya'da tüketici fiyatları beklentilerin üzerinde arttı. Avustralya'da 2020 yılı son çeyrek döneminde tüketici fiyatları piyasa tahminlerinin üzerinde artış gösterdi. Avustralya İstatistik Kurumundan yapılan açıklamaya göre, bu dönemde tüketici fiyatları bir önceki döneme göre yüzde 0,9 arttı. Piyasa beklentisi dönemsel olarak yüzde 0,7 artış olacağı yönündeydi. Fiyatlar yıllık bazda da aynı oranda yüzde 0,9 artış gösterdi.

Avustralya’da iş dünyası güveni Mart ayında gördüğü dip seviyeden toparlanmasına son verdi ve geçen yılın son ayında düşüş gösterdi. İş koşullarında ise 2018 yılının sonundan bu yana en iyi duruma gelindi. National Australia Bank(NAB) tarafından düzenlenen anketine göre, iş dünyası güven endeksi Aralık ayında 13 puandan 4 puana geriledi.

Güney Kore'de tüketici güven endeksi bir aylık gerilemenin ardından yılın ilk ayında yeniden yükselişe geçti. Güney Kore Merkez Bankasından yapılan açıklamaya göre, tüketici güven endeksi Ocak ayında 4,2 puan artışla 95,4 puana çıktı. Bir önceki ay endeks 91,2 puan seviyesinde bulunuyordu.