Kripto paralara yönelik dikkat çeken çıkış: Kalıcı değiller!

Tüm dünyada kullanımı giderek artan ve değerlenen kripto paralara yönelik İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andew Bailey'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Bailey, mevcut hiçbir kripto para biriminin uzun vadede bir ödeme aracı olarak çalışabilecek bir yapıya sahip olmadığını söyledi.

Kripto paralara yönelik dikkat çeken çıkış: Kalıcı değiller!
Kripto paralara yönelik dikkat çeken çıkış: Kalıcı değiller!
GİRİŞ 26.01.2021 18:11 GÜNCELLEME 26.01.2021 18:12
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dünya Ekonomi Forumu (WEF) tarafından düzenlenen “Dijital para birimlerini yeniden düzenlemek” adlı panele katılan Bailey, “Kalıcı bir para birimi diyebileceğim anlamda bir tasarım, yönetim ve düzenlemelere kadar verdik mi? Hayır. Dürüst olmak gerekirse henüz o noktada olduğumuzu sanmıyorum. Kripto para birimlerinin başlangıçta böyle formüle edildiğini düşünmüyorum.”ifadelerini kullandı.

Bailey ödemelerin istikrarlı bir değere sahip olması, buna dair bir güvencenin oluşması gerektiğini belirterek, bunun da bankayı, dolayısıyla, devletle ilişkisi olan düz para birimi ile ilişkilendirmek durumunda bırakacağını kaydetti.

Dijital para birimlerine gizlilik standartlarına ilişkin tartışmaların devam edeceğine işaret eden Bailey, “Bu gündeme gelecek büyük bir konu. Herhangi bir dijital para birimi üzerinden gönderimlerin gizlilik standartları ve kamu çıkarını nerede olduğu meselesi.” yorumunu yaptı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • TÜRKİYE SEVDALISI 3 yıl önce Şikayet Et
    Yine yanan, bizim, bir avuç saf varandaşımız olacak. temeli olmayan, tamamen birilerinin şişirmesi bir para. arkadaş kumar niye oynuyorsun eninde sonunda bu para batacak. yazık yazık devlet bu işe artık bir el atsın. çok ocaklar sönecek yoksam.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat. ...Türk'ten AL/SAT .... Bir müddet sonra herkes kaybedince esamesini göremezsin.
    Cevapla
  • Demedidemeyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Bir gün uyandığınızda kripto paraya yatırdığınız ana paranın bile ortada olmadığını görürseniz sakın şaşırmayın.
    Cevapla
  • Filozof 3 yıl önce Şikayet Et
    2015 yılında Kripto para 100 dolar Ve 2021 yılında Tam 10.000 dolar olmuş durumda . Bence Yatırım yapmış Haram veya zarar değil..
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    3-5 yıl önce 1000 dolar Kripto para almış - 2021 yılında 15. 000 dolar kazanmış ... Neresi Haram ve Neresi zarar ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle