Bakan Karaismailoğlu: Vatandaşlarımızı kurtaracağız

Bakan Karaismailoğlu, Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan ve kaçırılan gemi personeli Vedat Aksan’ın anne ve babası ile görüştü.

Bakan Karaismailoğlu: Vatandaşlarımızı kurtaracağız
Bakan Karaismailoğlu: Vatandaşlarımızı kurtaracağız
GİRİŞ 26.01.2021 10:33 GÜNCELLEME 26.01.2021 10:33

Karaismailoğlu, “Süreci ilk andan bu yana takip ediyoruz. Dışişleri Bakanımızla teyakkuz halindeyiz. Görüşmeler devam ediyor. Türk devleti her zaman vatandaşlarının yanındadır. En kısa zamanda bu haydutların elinden vatandaşlarımızı kurtarıp, ailelerine kavuşturacağız” dedi.

Bir dizi ziyarette ve incelemede bulunmak için Sinop’a giden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan ve kaçırılan gemi personeli Vedat Aksan’ın anne ve babası ile de görüştü.

“En kısa zamanda bu haydutların elinden vatandaşlarımızı kurtarıp, ailelerine kavuşturacağız” dedi.

Cumartesi günü Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan ve kaçırılan gemi ile ilgili süreci başından beri yakından takip ettiklerini belirten Bakan Karaismaioğlu, korsan saldırısına uğrayan ve kaçırılan gemi personeli Vedat Aksan’ın babası Murat Aksan ve annesi Seyhan Korkmaz ile görüştü.  

Kaçırılan gemi personeli Vedat Aksan’ın babası Murat Aksan ile bir araya gelen Bakan Karaismailoğlu, “Murat abimizin oğlu Vedat, cumartesi günü maalesef korsanlar tarafından kaçırılan gemide bulunan arkadaşlarımız arasında. En kısa zamanda evladımızı Murat abiye, ailesine kavuşturma çabası içindeyiz.  Süreci ilk andan bu yana takip ediyoruz. Dışişleri Bakanımızla teyakkuz halindeyiz.  Görüşmeler devam ediyor. Türk devleti her zaman vatandaşlarının yanındadır. En kısa zamanda bu haydutların elinden vatandaşlarımızı kurtarıp, ailelerine kavuşturacağız” dedi.