Borcu olanlar dikkat! Son bir hafta

Vergi, sosyal güvenlik primi, trafik cezası, öğrenim kredisi, otoyol ve köprü kaçak geçiş cezası gibi kamuya olan borçların yapılandırılması için tanınan sürede son bir haftaya girildi.

Borcu olanlar dikkat! Son bir hafta
Borcu olanlar dikkat! Son bir hafta
GİRİŞ 26.01.2021 08:52 GÜNCELLEME 26.01.2021 09:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 Milyonlarca vatandaşa nefes aldıran verginin ardından primde de başvuru rekoru kırıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, prim borçlarının yapılandırılması kapsamında 1 milyon 428 bin kişinin başvurduğunu, 79 milyar 24 milyon liralık borç için yapılandırma yapıldığını açıkladı. Bakan Selçuk, borç aslı 165 milyar lira olan SGK alacağına yapılandırma imkânı getirdiklerini kaydetti.

BİR DAHA UZATMA YOK
Milyonları ilgilendiren devlete olan borçların yapılandırma başvuruları devam ediyor. Başvuru süresi normalde 31 Aralık'ta sona erecek iken Cumhurbaşkanı kararı ile başvuru ve ilk taksit ödeme süreleri birer ay uzatıldı. Kanunda, başvuru ve ilk taksit sürelerinin uzatılması konusunda sadece bir defaya mahsus bir aylık uzatma yetkisi verilmiş bulunuyor. Bundan sonra kararname ile süre uzatımı yapılamayacak. SGK'ya olan borçlar ile vergi daireleri ve diğer kamu kurumlarına olan borçlar için 1 Şubat 2021 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. İnternet üzerinden yapılan başvurular 1 Şubat'ta saat 23:59'a kadar devam edecek.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • paramı var milleteh 3 yıl önce Şikayet Et
    yokki para
    Cevapla