Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor

Akaryakıt sektörü temsilcilerinden alınan bilgilere göre salı gününden itibaren benzinin litre fiyatına 8 kuruş zam bekleniyor. Artışın tamamının ÖTV'den karşılanması ve pompa fiyatlarına yansımayacağı öngörülüyor.

Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor
Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor
GİRİŞ 25.01.2021 09:24 GÜNCELLEME 25.01.2021 11:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 8 kuruş fiyat artışı bekleniyor.

Fiyat artışının, mevcut uygulama olan Eşel Mobil Sistemi gereği ÖTV’den karşılanması ve pompa fiyatlarına yansımayacağı öngörülüyor.

AKARYAKIT FİYATLARININ HESAPLANMASI

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

YORUMLAR 11
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    yav dolar düşüyo benzin artıyo. yağ fiyatlarına hükümetimiz el attı. dolar düştüğü halde yağ niye zamlanıyo dediler aynı şeyi benzin içinde söyleyecek olan varmı? benzin niye artarken ses yok.
    Cevapla
  • Adanali 3 yıl önce Şikayet Et
    Gönder gelsin alıştık artık
    Cevapla
  • Can Polat 3 yıl önce Şikayet Et
    dolar dustu bu ne zammi ya huu
    Cevapla
  • emrahK 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani aslinda vatandasa yansiyan zam yok oyle mi? Otv den karsilanacaksa bireysel alımda bunu farkedecek miyiz? Litre fiyatinda degisiklik okmayacak gibi anladim.
    Cevapla
  • selahaddinieyyubi 3 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya da 8 ay önce 1,10 Euro olan mazot suan 1,45 ... % 25 zam geldi ... ve gelen zam tamamen vergi
    Cevapla
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış kıyas. Orada kişi başı yıllık gelir 50000 dolar dikkat ve sosyal haklar. Bizde kişi başı gelir 8000 dolar. Gezi olayları olmasaydı bugün 20000 dolarları görürdük o da bir gerçek. Tam, Türkiye daha kalktı dışarıdan operasyon yaptılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle