YSC Group'tan 40 öğrenciye burs

YSC Group yönetim Kurulu Başkanı Yasin Can sosyal sorumluluk kapsamında yıllık 40 üniversite öğrencisine burs verdiklerini söyledi.

 YSC Group'tan 40 öğrenciye burs
YSC Group'tan 40 öğrenciye burs
GİRİŞ 24.01.2021 17:01 GÜNCELLEME 24.01.2021 17:01

Yasin Can kimdir? Öncelikle sizi biraz tanıyalım.

1978 yılı Bitlis doğumluyum. YSC Group yönetim Kurulu Başkanı'yım. Aynı zaman da Bitlis kadın futbol kulubü ve Ankara'da Öz-Taç Voloybol kulübünün başkanıyım. YSC Group'tan bahsedecek olursam 1997'de temelleri atılmış,  25 ülkede faaliyet gösteren ithalat-ihracat yapan global bir şirketiz. Yasin Dış Ticaret bünyesinde 200'e yakın ürün ihracatı yapıyoruz. Merkezimiz Ankara'da bulunuyor. Bunun yanı sıra İstanbul ve İzmir'de de şubemiz var. 8 ana sektörde faaliyet göstermekteyiz. Bu sektörler ise; dış ticaret, gümrükleme, makina, mağazacılık, kağıt, naranciye, boya, gemicilik. 20 şirketi olan uluslararası bir grubuz. YSC Group olarak %80 ihracat, %20 ithalat yapıyoruz. Yurt dışında 50, yurt içinde ise 30 personelimiz var. 62 marka ile en fazla marka tescili olan iracatcı dış ticaret firmasıyız.Türkiye ihracatının gelişmesine önemli bir katlı sunuyoruz. YSC Group olarak uluslararası ticaret usullerine uygunluk ve şeffaflık anlamında son derece titiz davranıyoruz.

YSC Group olarak 25 yıla aşkın süredir ticaretle uğraşıyorsunuz ve oldukça başarılı bir şekilde devam ettiriyorsunuz. Ayrıca 62 marka patentine de sahipsiniz. Bu başarınızın temelleri neye dayanıyor?

Yola çıktığımız günden bu yana, önce inananarak ancak inandığımız değerler uğruna yılmadan mücadele ederek ve çok çalışarak başarımızı gerçekleştirdik. Bu sektörde bulunduğumuz süre içerisinde ülkemizin kalkınmasının refahının ve huzurunun ihracattan geçtiğini her zaman düşündük ve bunu bir ilke olarak benimsedik. Başarıya ulaşmanın sırrının müşterilerimize misafirlerimiz gözüyle bakmak, çalışanlarımıza insani hassasiyetle davranmak olduğunun bilinciyle, uluslararası pazarlarda rekabet eden bir kurum olarak temel ilkelerimizi dünden bu güne taşımanın ve her gün geliştirmenin kıvancını yaşıyoruz. Çok büyük başarılarla sonuçlanan girişimlerin ortak özellikleri arasında araştırma ve geliştirmeye  önemli pay ayırmak, finans kaynaklarını doğru yönlendirmek, piyasaya hakim uzmanları firma bünyesinde barındırmak ve insan kaynaklarına gereken önemi vermek  yer alıyor.

Türkiye'nin dış ticaretinde oldukça etkin bir isimsiniz. Ülkemizde ki dış ticareti nasıl değerlendiriyorsunuz?

Aslında bizim ülkemiz jeopolitik konum olarak dünyanın kalbinde olan bir ülke. Dış ticaret ülkemiz için olmazsa olmazlardan biridir. Çünkü cari açık gibi bir gerçeğimiz var. Yıllık neredeyse 96 milyar dolar cari açığımız mevcut. Cari açık konusunda biliyorsunuz ki en fazla girdi maliyeti, sanayide kullanılan enerji ve elektrikten bir de hammaddeden geliyor. Bu açığı dengelemek için bizim dış ticarete yani ihracata ihtiyacımız var. Ülkemizin dünyada güçlü olabilmesi için borcu olmayan cari açığı olmayan bir ülke olmamız şart. Ülke olarak ekonomik bir kurtuluş savaşı vermemiz gerekiyor. Öncellikle hammaddeleri ülkemiz sınırları içinde milli ham maddelerimizi üretip sanayileri dışa bağımlılıktan kurtarmamız lazım. Mesela güneş enerjisinden oldukça yararlanabilen bir ülkeyiz. Bunu değerlendirdiğimiz zaman sanayicimiz daha ucuza mal üretebilir. 

Sosyal sorumluluk projelerine oldukça önem veren duyarlı bir iş insanısınız. Bu projelerden biraz bahseder misiniz?

Sosyal sorumluluk kapsamında yıllık 40 üniversite öğrencisine burs veriyoruz. Ağrı Doğu Beyazıt'a hem kadın hem erkek futbol takımlarına sponsor olduk.  Ankara'da 70 amatör spor kulülerine forma ve  ana sponsor olduk. Türkiye'nin az gelişmiş illerinde 12 kulübe ana sponsor olduk. Şu an Bitlis Öz Güzel Dere'ye yıllardır forma ana sponsorluğu yapmaktayız. Sosyal sorumluluk projesi olarak doğudaki az gelişmiş illere destek veriyoruz. Spor ve eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Group olarak gelirlerimiz %20'sini sosyal sorumluluk projesi kapsamın eğitim ve spora harcamaktayız. Ankara'da başkanlığını yaptığım Öz-taç kadın voleybol takımı ve Eryaman gençlik spor kulubü ortak spor kulübü projemizi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz ülke gençliğine yatırım yapmak.