Gıdada fahiş fiyat şikayeti iletildi… Cumhurbaşkanı Erdoğan net cevap verdi

Son zamanlarda mutfak alışverisi için marketlere gidenler zamlı fiyatlarla karşılaşıyor. Ayçiçek yağından tereyağına, peynirden yumurtaya kadar birçok üründe dikkat çeken oranda fiyat artışının olduğu görünüyor. Konu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a genel kapsamlıyla iletildi ve Erdoğan’ın bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız dedi.

Gıdada fahiş fiyat şikayeti iletildi… Cumhurbaşkanı Erdoğan net cevap verdi
Gıdada fahiş fiyat şikayeti iletildi… Cumhurbaşkanı Erdoğan net cevap verdi
GİRİŞ 24.01.2021 13:50 GÜNCELLEME 24.01.2021 13:55
Bu Habere 217 Yorum Yapılmış

Koronavirüs nedeniyle işleri etkilenen esnaf olumsuz etkilerinin giderilmesi için 6 alanda düzenleme istedi. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la İstanbul’da yaptığı görüşmede talep ve önerilerini gündeme getirdi. 

CNNTÜRK Ankara muhabiri Gülşen Coşkun'un gündeme ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Öncelikli talep kredi taksitlerinin bir yıl ertelenmesi, uzun süre kapalı kalan dükkanlar nedeniyle gelir elde edemiyoruz, krediler de ertelensin talebi var.

Doğrudan nakit desteği sürsün talebi var. Bunun dışında doğalgaz, elektrik, su ve SGK borçları 1 yıl ertelensin talebi var. Kafe ve restoranlar HES kodu ile açılsın önerisi geldi. Ticari araçlara indirimli akaryakıt sağlanması istendi. Prim borçlarının da görüşülmesi istenen talepler arasında. TESK Başkanı Palandöken bizzat kendisi iletti bu talepleri. Taleplerin kabinede ele alınacağı ifade edildi. İlgi bakanlıkların incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Önümüzdeki hafta bir kabine toplantısı gerçekleşmesi beklentisi var.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARI

Özellikle son günlerde bazı ürünlere yönelik olarak misal zeytinyağı, ayçiçek yağı, bebek maması, yumurta gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı vardı. Başka ürünlerde de var aslında bir taraftan denetimler sürüyor. Bu ürünlere ilişkin genel kapsamlı şikayet iletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız dediği öğrenildi. Bu konuyla başka ne gibi adımlar atılabilir, denetimlerin sıklaşması mı olacak yeni ek çareler gelecek mi bu konuda önemle takip ettiğimiz başlıklar arasında.

YORUMLAR 217
  • Mehdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığı hariç hiçbir kurum kuruluş belediye zabıta müdürlüğü bu isi halledemiyorsa vay milletin haline yazık binlercesi maaş alan memur takımına
    Cevapla
  • kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Yenimi gitti , O toplumun nabzini tutan yardimcilar kafasini kuma gomup sirf iyi haber vermek icin hersey yolundami diyor. Acaba. yağ 35 den 100 tl ye , yumurta 14 den 25 tl ... Ucuyor . Her işe Erdogan bakacak yanindakiler mal gibi faydalanacak yazık.
    Cevapla
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Askeri üçrete zam yapmasalar daha iyi yamyamlar hemen herşeye zam yaptı bunların yaptığını ecnebi yapmaz devlet devletliğini göstermeli artık yem Etmemeli halkını reis bir çözüm bul yoksa gidişaat heeeç iyi değil
    Cevapla
  • Kader 3 yıl önce Şikayet Et
    Fırsatçılık yapan fahis fiyat uygulayan fabrika işletme market bakkal ne varsa kapısına kilit vurulması gerekir para cezası hiçbir şey onlar için ceza bile değil
    Cevapla
  • Ensari 3 yıl önce Şikayet Et
    Maliyet 70 kuruş Satış 50 kuruş Geçen sene seçimde patates
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle