GSS ve Bağkur prim borcu olanlara yıl sonuna kadar sağlık hizmeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre; Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağkur prim borcu olanlar, yıl sonuna kadar sağlık hizmetlerinden faydalanmayı sürdürecek.

GSS ve Bağkur prim borcu olanlara yıl sonuna kadar sağlık hizmeti
GSS ve Bağkur prim borcu olanlara yıl sonuna kadar sağlık hizmeti
GİRİŞ 23.01.2021 07:49 GÜNCELLEME 23.01.2021 09:49
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Genel Sağlık Sigortası ve Bağkur prim borcu olanlar, 31 Aralık 2021’e kadar devlet hastanelerinin ve devlet üniversitesi hastanelerinin sunduğu sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edebilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter’dan konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Bağkur prim borcu olan vatandaşlarımız 31 Aralık 2021’e kadar Devlet Hastaneleri ve Devlet Üniversitesi hastanelerinde sağlık hizmetlerinden faydalanmaya devam edecektir."

EMEKLİLİK YAŞI ÖNE ÇEKİLİYOR

Bunun yanında emeklilik hesabına katılmayan staj, çıraklık sigortası doğum borçlanmasında büyük avantaj sağlıyor. Kadınlar sigortalı olarak çalışmaya başladığı tarihten sonraki doğumlarda boşta geçen süreleri borçlanabiliyor. Ancak öğrencilik döneminde staj sigortası yaptıranlar işe girmeden önce doğan çocuklar için de doğum borçlanması yapabiliyor. Böylece emeklilik yaşı da öne çekiliyor. 

YORUMLAR 104
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    eskisi gibi emekliliği öne alalım, çalışmayalım devlet bize maaş versin sonra emekli maaşı yetmiyor diyelim, devleti dışarıya daha fazla borclandiralım. bir kanun çıkmışsa uyulur deli kızım fistani gibi devamı degistirilmez. 35 yıl 40 yıl çalıştıktan sonra emekli olanlar var.
    Cevapla
  • Halıl 3 yıl önce Şikayet Et
    issiz genç 100 tl ödüyor..çok para..issıa gençte para nerde olsun..Babalar anneler öduyor..2 issiz evladı olsa baba 200 tl öduyecek..çok para..Sabıt 50 tl.olsun..
    Cevapla
  • iş yok pirim az 3 yıl önce Şikayet Et
    askerlik pirimi neden devlet ödemiyor sonucda kamu devlet hizmeti yapiliyor.pirimlerinide devlet odemesi bence caizdir.bu konuya el atilmali.
    Cevapla
  • Laz61 3 yıl önce Şikayet Et
    696 KHK li lardan mecburi emekliliği kaldırın. .zira bizden sonra İşkur üzerinden işe baslayanlarda mecburi emeklilik yok..Aynı yerde aynı işi yapıyoruz. ..
    Cevapla
  • MuratBrs 3 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyorsun ki elin gavur almanı her şeyi doğru yapıyor .. ama sor bakalım Almanya'daki çalışanlar bizler kadar yıpratıyor mu. Yada hakları iş veren tarafından yeniyor mu
    Cevapla
  • Mehmet karaca 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ve hollandada emeklili yaşı 65 ve kurallar daha katı.yinede ülkemizin şartları daha yumuşak.
    Cevapla
  • Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    40 senedir calisiyorum daha 11 sene var emeklige iste bu avrupa vatanin kiymetini bilin sukur edin
    Cevapla
  • Gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    40 senedir calisiyorum daha 11 sene var emeklige iste bu avrupa vatanin kiymetini bilin sukur edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle