Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD'nin İstanbul Ofisi'ni hizmete açtı

OECD'nin İstanbul Ofisi'nin açılış törenine bir video mesaj ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "OECD'nin İstanbul merkezi vasıtasıyla teşkilatın Ortadoğu dahil geniş coğrafyaya yönelik çalışmalarına daha fazla katkıda bulunma fırsatı yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD'nin İstanbul Ofisi'ni hizmete açtı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD'nin İstanbul Ofisi'ni hizmete açtı
GİRİŞ 22.01.2021 15:20 GÜNCELLEME 22.01.2021 15:40
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan OECD İstanbul Merkezi'nin açılışında görüntülü video ile katıldı. Türkiye'nin, OECD'nin kurucu üyelerinden oluğunu belirten Erdoğan, "OECD'nin istanbul Merkezi vasıtasıyla geniş coğrafyalara çalışmalarına daha fazla katkıda bulunma fırsatı yakalayacak. Merkezin, OECD'nin çalışmalarında gerçek anlamda merkezi bir rol üstlenmesini temenni ediyoruz. OECD İstanbul Merkezi'nin Paris ile iletişim halinde çok geniş bir alanda hizmet sunmasını bekliyoruz." dedi

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Türkiye, OECD'nin kurucu üyelerindendir. İstanbulumuzda faaliyete geçecek merkezin inşallah başarılı faaliyetlere imza atacağına inanıyorum. OECD'nin İstanbul Merkezi vasıtasıyla geniş coğrafyalara çalışmalarına daha fazla katkıda bulunma fırsatı yakalayacak.

OECD hem salgınla mücadelede hem de salgının ortaya çıkardığı iktisadi ve sosyal sorunların çözümünde ön almıştır. OECD, BM ve bağlı kuruluşlarıyla etkin işbirliği sergilemiştir. İnşallah bu süreçte İstanbul merkezi hem teşkilatın ortak ülkelerin stratejisine hizmet edecek, hem de üye olmayan ülkelerle ticaret ve yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesi doğrultusunda gayret gösterecek.

Üst düzey etkinliklerle üye ve ortaklar bakımından önemli bir buluşma noktası haline gelecektir. Merkez'in OECD'nin çalışmalarında gerçek anlamda merkezi bir rol üstlenmesini temenni ediyoruz. OECD İstanbul Merkezi'nin Paris ile iletişim halinde çok geniş bir alanda hizmet sunmasını bekliyoruz

YORUMLAR 7
  • Coyloe1 3 yıl önce Şikayet Et
    Entegrasyona muhtaç milyonlarımız var... harici bir kurumumuz daha oldu..
    Cevapla
  • Tuzla 3 yıl önce Şikayet Et
    OECD açılımı nedir
    Cevapla
  • Berlin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni ajan yuvasi olacak hizmet yerine fitne yuvasi olacak, simdiden gecmis olsun
    Cevapla
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni dömen başlasın artık,bıktık eski dömenlerden
    Cevapla
  • Fath 3 yıl önce Şikayet Et
    Kurucusuyuz ve yeni açılıyor şubemiz
    Cevapla
  • Sami 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet bu kadar sene heykel işleri işe uğraştık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle