CHP'nin asgari ücret yalanı ortaya çıktı! İşçiler isyan etti: 1900 lirayla çalıştırıyorlar

İstanbul'da CHP'li Kartal, Ataşehir ve Kadıköy Belediyesi işçileri, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, işverenin iyi niyetli olmayan uzlaşmaz tutumu nedeniyle tıkandığını belirterek eylem yaptı. İşçiler, "Bizler gece gündüz salgın demeden yasaklarda dahi çalıştırılan işçileriz. Bina iç temizlik personelini 1900 lirayla çalıştırıyorlar" diyerek belediyeye tepki gösterdi.

GİRİŞ 21.01.2021 11:51 GÜNCELLEME 21.01.2021 12:17
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Belediyelerimizde asgari ücretten fazla maaş veriyoruz algısı yapan CHP'nin yalanı ortaya çıktı. CHP'li Kartal, Ataşehir ve kadıköy Belediyesi'nde çok düşük bir ücrete çalıştırıldıklarını belirten belediye işçileri, eylem düzenledi.

Eylemde söz alan Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Arıkan, tıkanan TİS sürecini ve 3 yıldır 4+4 sefalet zammına mahkum olan işçilerin "Artık kaybedecek bir şeylerinin kalmadığını" söyledi.

"İŞVEREN İYİ NİYETLİ DEĞİL"

Yapılan açıklamada, Kartal Belediyesi şirketi Kartursaş ile Genel-İş Sendikası arasında 1770 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin, işverenin iyi niyetli olmayan uzlaşmaz tutumu nedeniyle tıkandığı belirtildi.

İşçiler, "Kartal Belediyesi, bina iç temizlik personelini 1900 lirayla çalıştırıyor. Bizler gece gündüz salgın demeden yasaklarda dahi çalıştırdığınız işçileriz. Bizler hakkımızı almak için sonuna kadar mücadele edeceğiz" diyerek daha iyi bir ücret talebinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li belediyelere en düşük ücretin en az 3 bin 100 lira olması talimatı vermişti. Belediyeler de talimata uyarak ücret artışında bulunduğunu belirtmişti. CHP'li Kartal Belediyesi işçilerin çalıştırıldığı ücret bunun gerçekliğini tartışmaya açtı.

DİSK Genel İş İstanbul Anadolu Yakası şube yetkililerinden Murat Aktemur, burada yaptığı konuşmada, sendika olarak yürüttükleri görüşmelerin tıkandığını söyledi.

Aktemur, görüşmelerin tıkanmasından dolayı grev aşamasına geldiklerin altını çizen Aktemur, "Görünen şudur ki, belediye yönetimi hala bizlerin karşı karşıya kaldığı gerçekliğin farkına varamamış. Bu sebepten dolayı bugün burada bir araya gelerek taleplerin asıl sahibi olan siz emekçi arkadaşlarımızla birlikte belediye başkanı ve yönetimine sesleniyoruz. Bizler çalışıyoruz, hizmet üretiyoruz ve fedakârlık yapıyoruz. Üzerimize düşen her türlü sorumluluğu fazlasıyla yerine getiriyoruz Fedakarlık sırası artık siz belediye yönetimindedir." diye konuştu.

Taleplerinin karşılanmaması durumunda grev kararı almak zorunda kalacaklarını ifade eden Aktemur, haklarını ve emeklerinin karşılığını istediklerini bildirdi.

YORUMLAR 75
  • T.C 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehapeyi ne oldugunu anlamayanlar veyada anlamak isteyenlerin kulaklarına küpe olsun tayibe inat belediyeseçiminde oyverenler utansın
    Cevapla
  • yanlız kurt63 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten yalancı chp
    Cevapla
  • baba2125 3 yıl önce Şikayet Et
    imansızın hakkından dinsiz gelir yaşasın imamoğlu dediğiniz günlere sayın
    Cevapla
  • Enigma 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi yanlışlarına yanlış demeyen başkaların yanlışına yanlış diyemez.. Bu yüzden her doğru herkes tarafından söylendiği zaman güçlü bir doğrudur. Arkadaş ne CHP içinde oluşan Taciz vs. konularda bir ses çıkarmadı. Ne kadar acizlik.. İstanbul İl Başkanının Elinde oyuncak olmuş.. O birşey demeden adım atamıyor.
    Cevapla
  • pusat 3 yıl önce Şikayet Et
    sizler namus sözü verenlere oy vermeye devam edin. bunlara oy verenlere acımıyorum. "her şey daha da kötü olacak"
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle