Bakan Pekcan duyurdu! Rusya kotayı yükseltti

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Rusya'nın Türkiye'nin domates ihracatına uyguladığı kotanın 200 bin tondan 250 bin tona yükseltildiğini bildirdi.

Bakan Pekcan duyurdu! Rusya kotayı yükseltti
Bakan Pekcan duyurdu! Rusya kotayı yükseltti
GİRİŞ 20.01.2021 21:47 GÜNCELLEME 20.01.2021 21:47
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Pekcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Rusya'nın konuya ilişkin kararnamesinin onay sürecinin tamamlandığını ve az önce yayımlandığını kaydetti.

Kararnamenin 10 gün sonra yürürlüğe gireceğini belirten Pekcan, "Rusya'nın domates ihracatımıza yönelik uyguladığı kota 200 bin tondan 250 bin tona yükseltildi. Çiftçilerimize, ihracatçımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 18
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    iç piyasa çok pahalı buna çare bulun sizi rusya kurtarmaz.sizi bakan yapan vatandaşa kulak verin dinleyin.insafsız tüccarlar piyasayı yükseltiyor, çözün yoksa siz buz gibi erir gidersiniz
    Cevapla
  • Sakarya - Fırat... 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah AÇ gözlü bir-kaç tüccar hile yapıp kendi ayağına sıkmaz mermiyi....
    Cevapla
  • Gariban ciftci 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm yaş meyve ve sebzeyi Rusya’nın insafıma bırakmak ne kadar doğru ondan sonra en ufak pürüzde ilk olarak çiftçiler etkileniyor .farklı pazarlara yönelmek şart yoksa Rusya’nın kapısında yatar dururuz.
    Cevapla
  • Malazgirt...71 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru ; bir başka pazarlar aramalı ; biryere bağlı olmayalım....
    Cevapla
  • fiyat 3 yıl önce Şikayet Et
    yurtdışı fiyatları açıklansın. yurtiçi fiyatlardan ucuza gitmiyordur inşallah.
    Cevapla
  • Gariban ciftci 3 yıl önce Şikayet Et
    Sende ki müthiş zeka beni benden aldı. Ruslara hem en kalitelilerini hemde iç piyasanın yarı parasına veriyoruz desem inanacak mısın?
    Cevapla
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan,döviz girdisi dengelerini gözetirken,acaba tarım bakanlığı ile bu tür ihracat artışları halinde,iç piyasada fiyat yükselmelerini kontrol altında tutacak üretim planlaması toplantısı yaptınız mı!?..Böyle bir toplantının şeffaf çalışma görüntülerini medyada görmek istiyoruz.Ya da tarım üretimi için iki farklı üretim bölgesi ve üretim kotası belirleyin mesela,ihracat bölgesi üretiminin satışı,diğer bölge sayesinde iç fiyatları yükseltmesin.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz kışın domates yemiyoruz, sende yeme istersen. Her şey mevsiminde faydalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle