Türkiye'deki en yaygın 2 marketin etiketleri incelendi! Fiyat farkı şoke etti

Sebze ve meyvede marketler arasında fiyat uçurum ortaya çıktı. Türkiye’de yaygın 2 marketin fiyatları karşılaştırıldığında Yüzde 100’e varan fark görünüyor. Bir markette 4.95 lira olan kereviz, diğer markette 9.89 liraya satılıyor.

Türkiye'deki en yaygın 2 marketin etiketleri incelendi! Fiyat farkı şoke etti
Türkiye'deki en yaygın 2 marketin etiketleri incelendi! Fiyat farkı şoke etti
GİRİŞ 19.01.2021 12:25 GÜNCELLEME 19.01.2021 12:39
Bu Habere 239 Yorum Yapılmış

Ülkemizde sebze-meyvede tarla ve market fiyatı arasındaki uçurum tüketiciyi bezdiriyor.

Tarlada 1 liraya satılan ürün, markette 4-5 kata varan farklarla satılabiliyor. Ancak tek sıkıntı bu değil. Marketler arasında da fiyat uçurumu da dikkat çekiyor. Türkiye'de yaygın 2 marketin fiyatları karşılaştırıldığında ortaya yüzde 100'ü bulan fiyat farkları ortaya çıkıyor.

KEREVİZ İLK SIRADA

Fiyat farkında başı kereviz çekiyor. Bir markette 4.95 liraya satılan 1 kilogram kereviz, diğer markette 9.89 liralık fiyat etiketiyle tüketiciye sunuluyor.

Karnabahar bir markette 3.95, diğerinde 6.95 liraya; ıspanak bir markette 4.95, diğerinde 8.45 liraya; golden elma bir markette 4.99, diğerinde 7.99 liraya; yerli muz bir markette 8.79, diğerinde 13.95 liraya satılıyor.


ONLINE YARIŞI

Pandemi sürecinde e-ticaret yaygınlaşırken, gıdada online market servisleri arasında büyük rekabet yaşanıyor.

Pazara katılan firmalar artarken; tüketiciyi cezbetmeye yönelik kampanyalar da dikkat çekiyor.

KAYNAK: AHABER
YORUMLAR 239
  • sahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji çağındayız. Herhangi bir ürünün ortalama tarla fiyati belli. Yaparsın bir Maliye kontrollü algoritmik yazılım, X ürün için son etiket fiyatı tarla fiyatının % Y'sini geçemez dersin. Geçerse de yazarsın otomatikman o ürünün fatura değerinin 10 katı dijital cezayı, olur biter, çiftçi de vatandaş da market teröründen korunmuş olur. Marketçi derse ki "Kardeşim hani serbest piyasa?" Yeriz o serbest piyasayı icabında... Vatandaştan daha mı önemli?
    Cevapla
  • Sondem 3 yıl önce Şikayet Et
    Denetim var dünyanın en özgür başıboş ülkesiyiz
    Cevapla
  • necmi demir 3 yıl önce Şikayet Et
    marketlerin ismini de açıklayın da vatandaş kazıklanmasın
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Groseri migros gibi büyük marketler
    Cevapla
  • Tatar Ramazan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bugün bir markete baktım 5 lik yağ 69 lira aynı yağ başka bir markette 91 lira ve çoklu marketlerin yağları ise 56 ile 59 lira arası değişiyor yine birileri patates soğan oyunu oynuyor kanmayalım araştıralım
    Cevapla
  • Guiadoglu 3 yıl önce Şikayet Et
    Problem vatandaşta. Alma iki hafta bak ne oluyor. Adamın mantığı kısa zamanda köşeyi dönmek. Vatandaş bıkmış derdi değil. Mahallede birini ayarla gitsin ciftciden alıp gelsin. Herkes listeye yazsin. Al sana bir aylık temel gıda. Herseyi devletten beklemek resmen çocukça hareket.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle