Araç sahipleri dikkat! Maddi hasarlı trafik kazalarıyla ilgili yeni karar

Trafik kazası geçirip araçlarında oluşan hasara ilişkin değer kaybı tazminatı almak isteyenlere yönelin Anayasa Mahkemesi'nden önemli karar çıktı.

Araç sahipleri dikkat! Maddi hasarlı trafik kazalarıyla ilgili yeni karar
Araç sahipleri dikkat! Maddi hasarlı trafik kazalarıyla ilgili yeni karar
GİRİŞ 18.01.2021 17:22 GÜNCELLEME 18.01.2021 17:23
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda trafik kazası geçiren vatandaşların araçta oluşan hasara ilişkin değer kaybı tazminatları yeniden düzenlenmek durumunda kalacak.

Bir önceki mevzuat gereği "Genel Şartlar" kural olarak belirleyiciydi. Sigortalıların aleyhine olan bu hükmü Anayasa Mahkemesi 90 ve 92. Maddeleri oy birliği ile iptal ederek karara bağladı. Böylelikle sigorta şirketlerinin tazminat sorumluluğu vatandaş lehine karara bağlanmış oldu.

Ek olarak daha önce yüksek kilometreli araçlarda dikkate alınmayan değer kaybı bu iptal kararı ile beraber artık dikkate alınmak durumunda kalıyor. Bir başka örnek de trafik kazasında hayatını kaybeden kişilerin desteğinden yoksun kalanların tazminat hakları konusunda... Kararla artık destekten yoksun kalan kişiler sigorta şirketlerinden daha fazla tazminat talep edebilecek. Bu karar aynı zamanda açılmış ve devam eden davalara da uygulanabilecek. Vatandaşlar böylece sigorta hukukunda uzman avukatlar aracılığı ile haklarını böylelikle arayabilecek. 

Konunun gündeme getirilmesi tüketici için son derece önemli. Bir çok vatandaşımız iptal edilen mevzuatın farkında olamayabiliyor. Farkında olsa dahi hukuk tekniği gereği kararda iptal edilen maddenin lehe yansımasının ne olduğunu bilemeyebiliyor. Bu noktada vatandaşı bilinçlendirmekte avukatın asli görevlerinden birisi olan kamu görevi icrası taşıyor.

YORUMLAR 27
  • 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamam muayene gerekli o na sözümüz yok ançak fiyat makul seviye olabir. Bide yorum yazanlar hap tüvtrk çalışanlar mı
    Cevapla
  • Yorumcu 3 yıl önce Şikayet Et
    Eywah sigorta primleri artacak
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bu haberde muayeneyle ilgili bir şey yok yorumların çoğu onunla ilgili benim anladığım kazaya karışan araçlardan haklı olanın değer kaybıyla ilgili ve hayatını kaybedenlerin fazla tazminatıyla ilgili..
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Çürük arabalar 70 bin 80 bin olmuş daha laga luga
    Cevapla
  • Vay bee 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada Muayenesiz ARAÇ Örneği yok ... Öyle olsa Felaket olur Zaten !!!
    Cevapla
  • Ökkeş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberde muayene ile ilgili nerde ne buldunuz okudunuzda yorum yaptiniz pes dogrusu. Birde bir dunya insan yapmis yorumu Allah Allah ya
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle