Sosyal medya devleri için son 2 gün

BILGI Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Türkiye'de temsilci bulundurmaları için sosyal ağ sağlayıcılarına verdiği sürede yeni bir aşamaya geçiliyor.

Sosyal medya devleri için son 2 gün
Sosyal medya devleri için son 2 gün
GİRİŞ 17.01.2021 09:06 GÜNCELLEME 17.01.2021 12:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye'de henüz temsilcilik açmayı kabul etmeyen Facebook, Instagram ve Twitter gibi şirketlere bugüne kadar 40'ar milyon lira ceza kesildi. 19 Ocak itibarıyla ise bu şirketlere reklam yasağı uygulanmaya başlanacak. Bugüne kadar YouTube, TikTok, Dailymotion ve Rus sosyal medya şirketi VKontakte (VK) Türkiye'de temsilcilik açmayı kabul ederken, Linkedin ise Türkiye'ye temsilci atayacağını bildirdi. Facebook ve bünyesinde bulunan Instagram, Twitter, Periscope ve Pinterest gibi şirketler ise henüz temsilcilik açmayı kabul etmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Linkedin'in açıklamasından sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Amacımız ne sosyal ağ sağlayıcılarının ne de vatandaşlarımızın ülkemizde sağlanan hizmetlerden mahrum kalmaları. Bizler sadece ve sadece ikirciliğin ortadan kalkması ve vatandaşlarımızın taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz" dedi.

DAHA CİDDİ YAPTIRIMLAR
Sosyal medya yasası çerçevesince şirketlere öngörülen para cezası uygulamasında sona gelinirken, bundan sonra daha ciddi yaptırımlar devreye alınacak. Reklam yasağı kararının verildiği tarihten itibaren 3 ay içinde gerekli yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 daraltılması için Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurabilecek.

WHATSAPP'TAN GERİ ADIM
ANLIK yazışma platformu WhatsApp, Türkiye'de büyük tartışmaya neden olan gizlilik sözleşmesinin uygulama tarihini ertelediğini açıklayarak, bu konuda geri adım attı. Türkiye'deki kullanıcılara özel teyit mesajı yayımlayan WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesiyle ilgili açıklamasında "İnsanlardan şartları incelemelerinin ve kabul etmelerinin isteneceği tarihi geri alıyoruz. 8 Şubat'ta hiç kimsenin hesabı askıya alınmayacak veya silinmeyecek" denildi. Şirket, 15 Mayıs'ta yeni iş seçenekleri sunulmadan önce, insanların yeni politikayı kendi hızlarında gözden geçirebileceğini belirtti

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 3
  • Memleket meselesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi geri adım neyin kafasını yaşıyorsunuz 8 subat diye yeni bildirim gönderdi daha bu cakal karloslara güzel Bi ders lazım Bizim Millet te Geri Adım adı hikayesine İnanıyor
    Cevapla
  • Düzce'den 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ederseniz sadece facebook grubu temsilcilik açmıyor. Meydan okuyor.
    Cevapla
  • Özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Açmazlarsa kapatın gitsin yerli ve milli uygulama geliştirecek bir çok babayiğit var ülkemizde
    Cevapla