Rusya'dan dolar itirafı! Çin'in hiç şansı yok...

Rusya Sayıştay Başkanı Aleksey Kudrin, Çin'in ABD'yi geçerek dünyanın en büyük ekonomisi konumuna yükseldiğini belirterek, “Ancak ABD doları, en az 30-40 yıl daha dünyanın rezerv para birimi olacak. Çin, sermayeye hareket özgürlüğünü henüz sağlamadığı için para birimleri de dünya rezerv para birimi olamaz.” dedi.

Rusya'dan dolar itirafı! Çin'in hiç şansı yok...
Rusya'dan dolar itirafı! Çin'in hiç şansı yok...
GİRİŞ 15.01.2021 17:11 GÜNCELLEME 15.01.2021 17:12
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Rusya’nın eski maliye bakanlarından Kudrin, Rusya'da düzenlenen Gaydar Forumu'nda yaptığı açıklamada, küresel ekonomik gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Çin’in üretim hacmi açısından ABD’nin önüne geçtiğine işaret eden Kudrin, “Çin ekonomisi dünyanın en büyüğü haline geldi. Fakat Çin ekonomisi bence ‘belirsiz bir değer, küçük bir kara kutu’ olarak değerlendirilebilir.” diye konuştu.

Çin ekonomisinin dünya ekonomisi üzerindeki etkisini tahmin edebilmek için uzun bir süre geçmesi gerektiğine dikkati çeken Kudrin, “Çin'in dünya ekonomisi üzerindeki etkisini ancak açıldıklarında ve tüm dünya için daha şeffaf hale geldiklerinde anlayabiliriz. Çin için bu sürecin 30 yıl almasını bekliyorum.” yorumunu yaptı.

Söz konusu süre zarfında, ABD ve dünyadaki gerginliklerin devam edeceğini hatırlatan Kudrin, şöyle konuştu:

“Halkın durumunu ve ilişkilerini biraz iyileştiren, ya da pek çok bakımdan koparan Trump dönemi yeni bir başlangıç. ABD, henüz kendini anlamaya, yeni bir dünyada kendini gerçekleştirmeye başlıyor. Dünyadaki bazı ilişkiler ve alanlarda bazı yeni felaketlerle karşılaşacağımızı düşünüyorum. Ancak ABD doları, en az 30-40 yıl daha dünyanın rezerv para birimi olacak. Çin, sermayeye hareket özgürlüğünü henüz sağlamadığı için para birimleri de dünya rezerv para birimi olamaz.”

YORUMLAR 27
  • S.ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Texas ABD den ayrılmak istediğini aöıkladı. Şayet bu gerçekleşirse Dolar ın esamesini okuyan olmaz. Tabi bu dünya ve bizim için iyi mi olur kötü mü orası ayrı bir handikap. Bana kalırsa ABD nin bütün kalması Rusya ABD Çin gerilimlerinin tırmanması ortamında Türkiye nin daha rahat hareket etmesi daha iyi manevra ortamı sağlar. Bakalım...
    Cevapla
  • Sezar 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD bütün gücünü islam ülkelerini yok etmek için harcıyor. Dolaysıyla ABD nin gücünü kaybetmesi Türkiye için daha iyi olacağı kanatindeyim.
    Cevapla
  • Volto 3 yıl önce Şikayet Et
    Çinin öyle bir derdi yok... Biri bu arkadaşlara blockchain anlatsın önce sonrada çinde nekadar var ona baksın
    Cevapla
  • Dilsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar mı boşalır mı, orasını Allah bilir. Bir kaç yıl için konuşun öngörü yapın ama 30 yıla kim öle kim kala.
    Cevapla
  • Fecr 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi salladı
    Cevapla
  • Rusya'yıKorkuSardı 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Biden'a 'Aynı saftayız' mesajı veriyor. Eskiden Rusya ile azılı düşmanı olan ABD ile arasında Atlas Okyanusu vardı. Şimdi yanıbaşındaki Çin'in yeni süper güç olması Rusya için büyük bir kabus olur. Bu durum ABD ile Rusya'yı yakınlaştırır.
    Cevapla
  • Denk geldi haber 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya sahada kim güçlüyse dengesini kurar. Siyasi ilişkisinide hiçbirinden kesmez. Akıllı davranır. Teorin yanlış.
    Cevapla
  • Sezer 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçma (:
    Cevapla
  • Atlı Geliyor Atlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan Doları batmak zorunda. Amerikan dolarını barışının tetikçiliğini ZAYIF bir oluşuma yaptıracaklar ki güçlüler dolar tuttukları için bu tetikçiliği kabul etmezler. Yoksa Rezerv Para yükümlülüklerini yerine getirmeyecek kadar karşılıksız dolar basarak borçlanmış durumda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle