Demet Sabancı, Sabancı Holding hissesi satışına hazırlanıyor

Şekerbank’tan sonra Sabancı Ailesi’nin önemli isimlerinden Demet Sabancı Çetindoğan yüklü miktarda hisseyi satışa hazır hale getirmek için MKK’ya başvurdu

Demet Sabancı, Sabancı Holding hissesi satışına hazırlanıyor
Demet Sabancı, Sabancı Holding hissesi satışına hazırlanıyor
GİRİŞ 15.01.2021 10:01 GÜNCELLEME 15.01.2021 10:08

Demsa Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, 7 milyon 786 bin 570 bin adet Sabancı Holding hissesini satışa hazır hale getirmek için Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) başvurdu. Dün da Şekerbank, 10 milyon adet Sabancı Holding hissesinin satışa hazır hale getirmek için MKK'ya başvurmuştu. Sabancı Holding hisseleri saat 17.05 itibarıyla yüzde 1.72 oranında düşüşle 11.46 liradan el değiştiriyor.

 

 

Sabancı ailesinin üçüncü kuşak üyelerinden Demet Sabancı Çetindoğan 13 Aralık 1965'de Adana'da Hacı Sabancı ve Özcan Sabancı çiftinin kızı olarak dünyaya geldi. Yirmi yıl Sabancı Holding’e bağlı tekstil firmalarında görev yaptı. 2000 yılında eşi Cengiz Çetindoğan’la birlikte Demsa’yı kurdu. Birçok lüks markanın temsilcisi olan grup, Harvey Nichols ve Galeries Lafayette’i Türkiye’ye kazandırdı. 2009 senesinde Sabancı Holding'ten ayrılan abisi Ömer Sabancı ile birlikte Densa Holding'i kurdu. Uluslararası deniz taşımacılığı yapan şirketin 1.5 milyon ton taşıma kapasiteli filosunda, toplam 20 yük gemisi bulunuyor.

Demet Sabancı Çetindoğan, İngiltere Richmond College’dan mezun olduktan sonra yirmi yıl Sabancı Holding’e bağlı tekstil firmalarında görev yaptı. 2000 yılında eşi Cengiz Çetindoğan’la birlikte Demsa’yı kurdu. Birçok lüks markanın temsilcisi olan grup, Harvey Nichols ve Galeries Lafayette’i Türkiye’ye kazandırdı.