Biden resmen açıkladı! İşte Amerika'yı kurtarma planı! Altın fiyatlarında hareketlilik başladı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan coronavirüsün en çok etkilediği ülke Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmuştu. ABD'nin yeni başkanı olarak seçilen Joe Biden, ülkede yaşanan ekonomik durgunluğu engellemek için “Amerikan Kurtarma Planı” adı verilen yeni bir coronavirüs yardım paketi açıkladı.

Biden resmen açıkladı! İşte Amerika'yı kurtarma planı! Altın fiyatlarında hareketlilik başladı
Biden resmen açıkladı! İşte Amerika'yı kurtarma planı! Altın fiyatlarında hareketlilik başladı
GİRİŞ 15.01.2021 10:27 GÜNCELLEME 15.01.2021 10:32
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) 20 Ocak günü başkanlık görevini devralmaya hazırlanan seçilmiş başkan Joe Biden, koronavirüsü salgını döneminde ekonomiyi canlandırmayı hedefleyen "Amerikan Kurtarma Planı" adlı 1 trilyon 900 milyon dolarlık yardım paketini açıkladı.

 

 

"AMERİKAN KURTARMA PLANI"

ABD'de 20 Ocak'ta başkanlık görevini devralmaya hazırlanan Joe Biden, ekonomi paketini açıkladı. Joe Biden, koronavirüs salgını döneminde ekonomiyi canlandırmayı hedefleyen "Amerikan Kurtarma Planı" adlı 1 trilyon 900 milyon dolarlık yardım paketini açıkladı.

 

 

Yardım paketi koronavirüsüyle mücadeleye ve aşıların dağıtılmasına 415 milyar dolar, ailelere doğrudan yardımlara 1 trilyon dolar, küçük işletmelere ve salgından en çok etkilenen topluluklara verilecek desteğe 440 milyar dolar ayrılmasını öngörüyor.

İŞSİZLİK SİGORTASI 400 DOLARA ÇIKTI

Öte yandan, kişi başına verilecek doğrudan çeklerin miktarı 1.400 dolar olarak açıklanırken ayrıca ek işsizlik sigortasının da şu anki haftalık 300 dolar seviyesinden 400 dolara çıkartılacağı belirtildi.

İLK 100 GÜNDE HEDEF 100 MİLYON AMERİKALI'YA AŞI

Joe Biden, koronavirüse karşı geliştirilen aşı uygulamasına ilişkin de açıklamalarda bulundu. "Aşılar büyük umut veriyor ancak Amerika'da aşıların dağıtımı şimdiye kadar başarısızlık oldu" diyen Biden, göreve geldiği ilk 100 günde 100 milyon Amerikalı'nın aşılanması için hazırladığı aşı planını da yarın açıklayacağını ifade etti. "Nesiller boyu yalnızca bir kez görülebilecek bir ekonomik krizin ve halk sağlığı krizinin ortasında olduğumuzu görmek zor değil" ifadelerini kullanan Biden, "İnsanların büyük acılar çektiği ortada ve kaybedecek zaman yok. Şimdi harekete geçmemiz lazım" dedi.

TEŞVİK PAKETİ ALTIN FİYATINI YÜKSELTTİ

ABD'de Seçilmiş Başkanı Joe Biden'in açıkladığı 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki yeni korona virüs teşvik paketinin ABD ekonomisinde toparlanmayı hızlandıracağı ve enflasyonu yükselteceği beklentileri altın fiyatlarını yukarı çekti.

ALTINA YUKARI YÖNLÜ DESTEK VERDİ

Fed Başkanı Powell'ın varlık alımlarını azaltmanın zamanı olmadığını, enflasyon hedefine ulaşana kadar faizlerin artmayacağı söylemi de yukarı yönlü harekete destek verdi.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1855,77 dolar/ons seviyesine kadar toparlandı. Şu sıralarda ise düne göre yüzde 0,32 artışla 1853,25 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Altın fiyatında güçlü yukarı hareket işaret olmadığını, yaşanan hareketin daha çok cari fiyat sevilerinde bir konsolidasyon çabası olduğunu ifade eden analistler altın fiyatı için ilk direnç olarak 1.861-1.869 dolar/ons aralığını işaret etmeye devam ediyorlar. Destek ise 1.833 dolar/ons seviyesinde.

15 Ocak 2021 Cuma haftanın son işlem gününde gram altın fiyatları ise yükselişte. İç piyasada gram altın 439 liradan işleme alınıyor.

YORUMLAR 19
  • Fetih 3 yıl önce Şikayet Et
    Kağıt mürekkep sömürü düzeni alınteri yok 250 yıldır bu düzen böyle kan gözyaşı cabası tüm insanların uyanması dileğiyle
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüzdesel olarak 3 trilyon dolar basılmasının dolar değeri üzerine etkisi ne ola... Olması gereken dolar kuru ne ola ... JOE nun seçim için hazırladığı sayfasını inceledim; vaatlerini.. Çin in Yeşil Gelişme stratejisini çoklamış. Kötü bir taklit. 100 gün espirisi FOSSSSsss. Seçim kaygan ve fare doğurdu. Amerika UMUT olacak her sloganını kaybediyor. "Tengi Amerikayı korusun" sloganları kaldı, o da afetlerden sonra çöken altyapı ile sorgulanır olmuştur...
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar dolar basip her şey satın alacaklarını sanıyorlar
    Cevapla
  • ALIYORLAR 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kağıt ve mürekkep masrafıyla bastıkları 240 milyar Doları vatandaşlarımız kendi birikimlerini vererek satın almış. Biz çalışıp biriktiriyoruz onlar kağıda Dolar basıp bizim birikimlerimizi alıyor! ABD bu yolla ithal ettiği her şeyi neredeyse bedavaya satın alıyor. Kağıdın üzerine Dolar basıp dünyanın malını satın alıyor.
    Cevapla
  • Murtaza38 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ülkede talibi çok daha çok dolar basarlar
    Cevapla
  • var yok 3 yıl önce Şikayet Et
    senin yerli facebookun var mı yok, watsapın var mı yok, instagramın var mı yok, twetterın var mı yok, youtuben var mı yok, netflix in var mı yok. tabi adamlar kazanır. yerli firmalarımız kurulmalı ve bunlar teşvik edilmeli.
    Cevapla
  • Xxx 3 yıl önce Şikayet Et
    Var ama kullanıyor musun ? YOK!!!
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah çöküşünü de tez zamanda görürüz ey zalim ABD
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle