Sütte kalite bazlı fiyat talebi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’li ziyaret eden Ulusal Süt Konseyi yöneticileri, kalite bazlı çiğ süt fiyatlama modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Sütte kalite bazlı fiyat talebi!
Sütte kalite bazlı fiyat talebi!
GİRİŞ 15.01.2021 09:49 GÜNCELLEME 15.01.2021 09:49

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’li ziyaret eden Ulusal Süt Konseyi (USK) yöneticileri, çiğ süt tavsiye fiyatının önceki dönemlerde olduğu gibi USK çatısı altında belirlenmesi, ayrıca kalite bazlı çiğ süt fiyatlama modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Ulusal Süt Konseyi (USK) Başkanı Prof. Dr. Muhittin Özder, Başkanvekili Tevfik Keskin ve süt sanayicilerini temsilen Konsey Yönetim Kurulu üyesi Recep Ateş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Bakan Yardımcısı M. Hadi Tunç ile Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş da hazır bulundular.

“Çiğ süt fiyatı, kalite bazlı belirlenmeli”

Kalite esaslı ve pariteye göre fiyatlama, çiğ sütte mevsimsel arz-talep dengesi gibi süt sektöründeki güncel gelişmelerin değerlendirildiği ziyaretin gündeminde, süt fiyatları da vardı. Çiğ süt tavsiye fiyatının belirlenme çalışmalarının önceki dönemlerde olduğu gibi Ulusal Süt Konseyi çatısı altında olması gerektiğini Bakan Pakdemirli’ye ileten Konsey yetkilileri, ayrıca kalite bazlı çiğ süt fiyatlama modelinin de hayata geçirilmesinin önemini anlattılar.

Konuyla ilgili olarak Başkan Özder, şöyle konuştu:

“Süt sektörü, çok dinamik bir sektördür. Maliyetlerdeki ani değişiklilere, arz ve talepte oluşabilecek dalgalanmalara hızlı müdahale edilmesi gerekir. Ulusal Süt Konseyi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu sayın Bakanımıza ifade ettik. Sorunların çözüm yolları konusunda kendisi ile aynı noktada olduğumuzu görmek bizleri mutlu etti.

Ayrıca Avrupa’da olduğu gibi sütün sınıflandırılması ve kaliteye göre fiyatlandırma modeline geçilmesi konuları da görüşmemizde ele alındı. Bakanlığımızın bu konuda yapmış olduğu çalışmalar bizler için çok önemli. Kalite konusunda daha önemli adımlar atılacağından eminiz.”

Belirlenen fiyat, Nisan ayı sonuna kadar geçerli olacak

Toplantıda, ayrıca süt piyasasındaki mevcut gelişmeler değerlendirildi. Geçtiğimiz ay USK tarafından açıklanan ve 1 Ocak tarihinden geçerli olan 2.80 TL, süt tavsiye fiyatının Nisan ayı sonuna kadar geçerli olduğu vurgulandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL