Geri sayım başladı: Altın fiyatları üzerinde belirleyici olacak!

Altın yatırımcıları, Joe Biden ve Jerome Powell'ın perşembe günü gerçekleştirecekleri konuşmalara odaklanmış durumda. Konuşmalardan çıkacak sonuca göre altının 2021'de izleyeceği seyrin genel hatları belli olacak.

GİRİŞ 14.01.2021 17:20 GÜNCELLEME 14.01.2021 17:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Altın, yatırımcıların teşvik paketinin detaylarına dair açıklama yapılması beklentileriyle düştü.

 

ABD’nin Seçilmiş Başkanı Joe Biden, perşembe günü yapacağı toplantıda mali teşvik paketinin detaylarıyla ilgili bilgiler verecek. CNN’in haberine göreyse danışmanları ABD Kongresi’ndeki dostlarına paketin 2 trilyon dolar civarında olacağından bahsetmiş.

Diğer yandan Fed Başkanı Jerome Powell’ın bir webinar’a katılarak enflasyon, toparlanma ve varlık alım programının azlatılmasıyla ilgili konuşması bekleniyor.

 

Altın fiyatları, yatırımcıların tahvil faizlerine ve Fed yetkililerinden gelen açıklamalara odaklanmasıyla birlikte bu hafta dalgalı bir seyir izledi.

Altın fiyatları, TSİ 07:52’de yüzde 0,35 düşüş ile ons başına 1.839,20 dolar civarından işlem görüyor. Gümüş yüzde 0,2 değer kaybederken Bloomberg Spot Dolar Endeksi çarşamba günü yüzde 0,2 yükseldikten sonra yatay seyrediyor.

ABD teşvik paketlerinin açıklanması beklenirken altın fiyatları için son durum bilgileri şu şekilde;

Altın piyasasında, en düşük 435 bin 900 lirayı, en yüksek ise 442 bin 820 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,4 azalışla 437 bin 150 liradan tamamladı.

YORUMLAR 7
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne olucaksa olsun
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Doyum noktasını bulmak lazım bu tür şeylerin doyumsuzlar hep zarar ediyor. Altın 1000 tl dolar 16 tl olacak diye yüksekten alanlar kime hizmet ediyorlar ve tur adamlara neden mudahale edilmiyor anlamıyorum. Bir şarlatan var hergun ekonomi programı yapıyor youtube den rakamlar yerine siyasetten konusuyor. Aralıkta yaptırım gelecek dolar 10 olacak dedi gülerek. Olmadi şimdi martta bağladı umudunu hemde AB ve ABD ye yaptırımlar gelecek batacağız dolar 16 olacak sakin satmayın bankadan çekin diyor bu adam nasıl böyle devlet düşmanlığı yapıyor vede neden bu adamın kulağını çekmiyor anlamıyorum.
    Cevapla
  • cetin 3 yıl önce Şikayet Et
    malesef sosyal medya bu sarlatanlarin elinde . toplumu istedikleri gibi yonlendiriyorlar
    Cevapla
  • Muratti 3 yıl önce Şikayet Et
    Bi tek onu cevap yok
    Cevapla
  • pasabey 3 yıl önce Şikayet Et
    yani çıkacakmı
    Cevapla
  • Gggg 3 yıl önce Şikayet Et
    Çık ar
    Cevapla
  • pasabey 3 yıl önce Şikayet Et
    memis gorunmuyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle