Elon Musk'ı yanlış anladılar! Yatırımcılar yanlış Signal'i aldı hisseler yüzde 1100 yükseldi

Elon Musk'ın WhatsApp yerine mesajlaşma uygulaması Signal'i tavsiye etmesiyle, uygulamayla alakası olmayan Signal Advance isimli şirketin hisseleri 2 günde yüzde 1100 yükseldi. Piyasa değeri 660 milyon dolara ulaşan sağlık teknolojileri firması Signal Advance'in CEO'su Chris Hymel dışında tam zamanlı çalışanı bulunmuyor

Elon Musk'ı yanlış anladılar! Yatırımcılar yanlış Signal'i aldı hisseler yüzde 1100 yükseldi
Elon Musk'ı yanlış anladılar! Yatırımcılar yanlış Signal'i aldı hisseler yüzde 1100 yükseldi
GİRİŞ 11.01.2021 16:46 GÜNCELLEME 11.01.2021 16:46
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Dünyanın en zengin insanı Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk perşembe günü Twitter üzerinden takipçilerine WhatsApp yerine bir başka mesajlaşma uygulaması olan Signal'i kullanmalarını tavsiye etti. Bu tavsiye, borsada yanlış bir hareketlenmeye yol açtı.

 

 

Elon Musk'ın tavsiyesi üzerine Teksas merkezli Signal Advance isimli şirketin hisselerinde inanılmaz bir yükseliş yazdı. Elon Musk'ın tavsiyesi öncesi 0.60 dolardan işlem gören Signal Advance hisseleri cuma gününü 7.18 dolardan kapattı. Yani sadece 2 günde yaklaşık yüzde 1100 yükseldi. Firmanın piyasa değeri 55 milyon dolardan 660 milyon dolara çıktı.

1992 YILINDA KURULDU

 

 

Signal Advance'in söz konusu mesajlaşma uygulamasıyla herhangi bir bağı bulunmuyor. 1992 yılında Biodyne ismiyle kurulan şirket 2007'de Signal Advance ismini aldı. Günümüzde ağırlıklı olarak sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteriyor. Signal mesajlaşma uygulaması ise kâr amacı gütmeyen Signal Technology Vakfı tarafından yönetiliyor. Hisseleri borsada işlem görmüyor.

Signal Advance'in hisseleri son 5 yıldır 1 doların altında seyrediyordu. Firmanın ilginç bir özelliği de sadece tek bir tam zamanlı çalışanı bulunması. O da firmanın CEO'su Chris Hymel...

WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesiyle kullanıcıların verilerini Facebook ve diğer grup şirketleriyle paylaşacak olmasının yarattığı bu karmaşanın benzeri Wall Street'te daha önce Zoom ve Twitter hisselerinde de yaşanmıştı.

KAYNAK: HABERTÜRK.COM
YORUMLAR 17
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    0.60 tan 34 $ bir kac günde !!! Neler oluyor, :)) 60 kati filan oluyor
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de de millet Bitcoin al sinyali olarak aldi :)
    Cevapla
  • Necip 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam bi el alem görecekseniz abd baskanı olur
    Cevapla
  • olamaz 3 yıl önce Şikayet Et
    güney afrika dogumlu
    Cevapla
  • signalci 3 yıl önce Şikayet Et
    30.99 olmuş uçmuş uçmuşşşş
    Cevapla
  • Yalan haber 3 yıl önce Şikayet Et
    O öyle degil cok komiksiniz signal advence birnkidi degil binlerce kisi dünyada ancak isci gibi maasli calismiyorlar her calisan fatura usulu calisiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle