Bakanlık devreye girdi! Bu SMS'ler tarihe karışıyor

Tüketiciler tarafından istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar gibi ticari elektronik iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi oluşturuldu.

Bakanlık devreye girdi! Bu SMS'ler tarihe karışıyor
Bakanlık devreye girdi! Bu SMS'ler tarihe karışıyor
GİRİŞ 07.01.2021 18:45 GÜNCELLEME 07.01.2021 18:45
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Söz konusu sistem ile onaysız ticari elektronik iletilerin tüketicilerimize gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiği azaltılıyor.

 

 

İYS ile tüketiciler verdiği tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecekler. 

150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre 31 Aralık 2020 tarihinde sona erdi. 

 

 

Vatandaşlarımız ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat 2021 tarihine kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.

150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre ise 31 Mayıs 2021 tarihinde sona eriyor. Tüketiciler söz konusu onayları 1 Haziran 2021 – 16 Temmuz 2021 tarihleri arasında kontrol edebilecekler.

Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Belirlenen süreler içinde vatandaşlarımız tarafından ret hakkının kullanılmaması halinde, hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan veriler onaylı sayılacaktır. 

Söz konusu süreler mevcut onayların kontrolüne ilişkin olup, bu tarihlerden sonra da tüketicilerimiz diledikleri tarihte İYS üzerinden ticari elektronik ileti tercihlerini değiştirebilecektir. 

YORUMLAR 18
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    Digitürk ten devamlı reklam mesajı geliyor,bu yetmiyormuş gibi bazen telofonlada arıyorlar. bide dolandırıcılarve en çok bunlara dikkat etmek lazım---telofonunuzu arıyan bilhassa 850 li bir hat....çaldırıp kapatıyorlar...siz merak edip açtığınızda müşteri hizmetlerinize bağlanacaksınız ..bekle bekle..ve siz bekledikçe hesabınıza yazılan yüksek ücretli arama tarifesi..sakın sizi arayıp çaldıran numarayı açmayın.
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    GSM operatörleri giriş paketini yükseltmek için olmadık yöntemler deniyor olaki dikkatli olmasan kısa yollarla faturanızı katlıyor, en az ileti gonderen ve ilave paketlerin ulaşması zor olan operatörü tercih ediyorum.
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç olmadık anlarda bakmak zorunda kaldığım çağrının ya uydu yayın platform yada damacana pazarlaması olması beni delirtiyor.
    Cevapla
  • Yozgatlı Fetih 1453 3 yıl önce Şikayet Et
    Adıma kayıtlı bütün hatlara aynı anda aynı firmadan aynı reklam mesajı geliyor. Bizim numaralarımızı bu firmalara kim veriyor yada kim satıyor tabikide gsm firmaları veya bayileri. Devlet buna el atmalı. Şikayet edecek mercii yok
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    En dogru mesaj
    Cevapla
  • 1 vatandaş19 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de hak aramak için kanun çok. Ama uygulayıcısı yok. Sorun savcılar ve yetkili kurumlar. Maalesef adam her türlü hırsızlık var ama hapise girmiyor. Mekan basıp adam dövüyorlar denetimli serbestlik. Bunun gibi sayısız karşılığı yerine gelmeyen meseleler. Hakkın adaleti yerine kul adaleti bu kadar oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle