İki dev bankadan kritik TL raporu! Dolar düşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reform açıklamaları, Merkez Bankası'nın adımları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın enflasyonla mücadele ve mali disiplin mesajlarıyla yabancı yatırımcıların TL varlıklara olan ilgisi artarken, dev bankalar da art arda yayınladıkları raporlarda TL'nin değer kazanmaya devam edeceğini belirtiyor.

GİRİŞ 07.01.2021 10:26 GÜNCELLEME 07.01.2021 11:02
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Önceki gün dünyanın en büyük bankalarından İngiliz banka HSBC, 4 aydır düşüş trendinde olan dolar kuruyla ilgili yılsonu için 7.10 TL tahmininde bulundu. Dev banka, tam bir normalleşme durumunda ise dolar kurunun 6.50 seviyesine kadar gerileyebileceğini belirtti.

 

 

Banka, TL'nin daha da prim yapması için alan bulunduğuna dikkat çekti. Benzer bir rapor İsviçreli banka UBS'ten de geldi.

UBS, dolar/TL kurunun 2021'in ikinci çeyreği sonunda 7 TL seviyesine kadar düşebileceğini belirtti. Merkez Bankası'nın para politikasını sıkılaştırmasına değinen banka, bu yıl liranın daha iyi bir performans göstermesini bekliyor.

 

 

YORUMLAR 15
  • İşin aslı 3 yıl önce Şikayet Et
    Kriz çıkarsa arttırmak için düşüyor olabilir zaten maksimum seviyeye çıkartmışlardı haddinden fazla değer kaybettirmişlerdi Düşük TL cari açığı tersine doğru çevirmeye başlaması işlerine gelmediği için çark ettiler
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    iyice düşer. Bence yakında 5TL. 'nin altını görür. Bitkoin de etkiler.
    Cevapla
  • Erkan Serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düşüyor ama dolar yükseldi diye pahalanan ürün düşmüyor onu geçin bir faizler aldı başını gitti doları düşürelim diye hadi kredi çekin bu faiz oranlarına iki ben olsam Türkiye’den ürün ithal etmem aynı ürünü daha ucuza Çin Hindistan gibi ülkelerden alırım zannediyorlar ki dolar düşünce iyi olacak fabrikalar yarım kapasite çalışacak işçiler çıkarılacak vergi sigorta işsizlik maaşı devlete ek külfet olacak diretmeyin insin diye
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    tl değer kazanıyorsa faizleri düşürsünler,niye 0,99 dan 100 de 79 a çıkardılar.
    Cevapla
  • Bekleme 3 yıl önce Şikayet Et
    Hsbc denilen banka Türki yeyi daha iyi sömürmek için şirin gözükerek piyasada yer etmeye çalışıyo. Paradan para kazananlardan daha ne beklersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle