3.8 milyar liralık yatırım hamlesi

Denizli merkezli, Türkiye’nin ilk ve öncü entegre enerji şirketi Aydem Enerji, yenilenebilir enerjiyi odağa aldığı çalışmalarını 2021’de yeni yatırımlarla sürdürecek.

3.8 milyar liralık yatırım hamlesi
3.8 milyar liralık yatırım hamlesi
GİRİŞ 05.01.2021 16:49 GÜNCELLEME 05.01.2021 16:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Holding, 2021 yılında grup şirketleri genelinde toplam 3.8 milyar TL yatırım yapacak. Önümüzdeki 5 yılda sadece dağıtım şirketleri kapsamında gerçekleştireceği yatırım 9.6 milyar TL olacak.

Elektrik enerjisi üretim, dağıtım ve perakendeciliği alanlarında 40 yıldır faaliyetlerini sürdüren Aydem Enerji, 2021’de faaliyet bölgelerinde altyapı çalışmalarına, elektrik üretiminde hibrit teknolojilere ve mevcut santralleri geliştirme projelerine 3.8 milyar TL’lik yatırım yapacak. Şirket yatırımları ile önümüzdeki dönem hedeflere ilişkin görüşlerini paylaşan Aydem Enerji CEO’su İdris Küpeli, 2020 yılının enerji sektörü için zorlu bir yıl olduğuna değinerek yenilenebilir kaynaklardan elektrik üreten şirketlerin ve elektrik dağıtım şirketlerinin, birçok sektöre kıyasla bu zorlu dönemden çok daha az etkilendiğini ifade etti.

Aydem Enerji’nin elektriğin üretimi, dağıtımı, satışı olmak üzere tüm zincirde yer almasının verimli santrallere sahip olmasının, holding ve grup şirketlerinin geleceği açısından güzel bir tablo sunduğunu belirtti. İdris Küpeli, "2021 yılı yatırım bütçemizi tüm grubumuz için 3.8 milyar TL olarak belirledik. Bu kapsamda hibrit yatırımlarımız, santrallerimizdeki geliştirme projelerimiz gündemimizde olacak. Gelecek 5 yıl içerisinde de, sadece dağıtım şirketlerimizle, faaliyet bölgemiz olan İzmir, Manisa, Aydın, Denizli, Muğla illerinde planladığımız altyapı çalışmaları için 9.6 milyar TL yatırım yapacağız. Amacımız yatırım projelerimize hız kesmeden devam ederek, hizmetlerimizin sürdürülebilirliğini güvence altına almak" diye konuştu.

HİBRİT YATIRIMLAR ÖNE ÇIKACAK

Aydem Enerji’nin yenilenebilir enerjiye odaklandığını belirten Küpeli, "2021 yılı içerisinde yenilenebilir enerji şirketimizle başlattığımız halka arz sürecimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki sene, enerji sektörünün önemli gündem maddeleri; hibrit yatırımlar, mini YEKA ihaleleri ve yeni YEKDEM tarifesi olacak. Biz de 2021’de, hibrit yatırımlarımız için başlangıç yapacağız. Yağmur az olduğunda GES’ten, güneş az olduğunda HES’ten enerji üretebileceğimiz hibrit santrallerle mevsim koşullarının etkisini, asgari seviyeye indirmeyi hedefliyoruz. Bunun için 2021 yılında, 100 milyon dolar kaynak ayırmayı planlıyoruz. Yenilenebilir enerji alanında 25 santralimizle 1.020 MW olan kurulu gücümüzü, 5 yıl içinde iki katına çıkararak 2 bin MW kapasitesini aşacağız" dedi.

Gelecek planlarıyla paralel olarak istihdam alanında da büyümeyi hedeflediklerini kaydeden Küpeli, "Koşullar ne olursa olsun bizim önceliğimiz, insan. Pandemi döneminde de bu temel yaklaşımımızdan ödün vermedik. Hem kendi insan kaynağımızı korumak hem de bölgemizde tüketicilere, kamuya sunduğumuz hizmeti kesintisiz sürdürmek için çalıştık. Bunu sağlayabilmek adına, 600 yeteneği grubumuza kazandırdık ve mevcut kadrolarımızın tamamını koruduk. 2021’de de insan kaynağımızı yüzde 10 büyüteceğiz. 11 bin kişiye sağladığımız istihdamı, 12 bine çıkaracağız" diye bilgi verdi.

YORUMLAR 1
  • dfghjkl 3 yıl önce Şikayet Et
    bak o türbinleri içerde yapın, ithal ediyorsunuz işin ameleliği bize kalıyor sadece, içerde yapın millete aş olsun, iş olsun, kolayına kaçıp da ithal ediyorsunuz...
    Cevapla