Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Binlerce vatandaş akın etti

Yeni nesil kimlik ve ehliyetlere ilgi büyük oldu. Eylül ayında başlayan, çipli kimlik kartlarına ehliyet bilgilerinin de yüklenip tek kart uygulamasına geçilmesinin ardından 800 bin kişi bu uygulamaya başvurdu.

Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Binlerce vatandaş akın etti
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Binlerce vatandaş akın etti
GİRİŞ 03.01.2021 13:07 GÜNCELLEME 03.01.2021 13:11
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Hayat Kimliğinle Kolay uygulaması, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından eylül ayında tanıtıldı.

O günden bugüne yeni nesil kimlik kartı uygulamasından 800 bin kişi yararlandı. Yeni nesil kimlik kartının özelliği çipli kimliklere ehliyet bilgilerinin de yüklenmesi, iki kart yerine tek kart taşınmasını sağlaması.

 

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartındaki işletim sisteminden kimlik kartı başvurusunun alınmasıyla kimlik kartının basımına kadar olan süreçteki bütün yazılımlar, İçişleri Bakanlığı'nda görevli mühendisler tarafından yerli ve milli olarak geliştirildi.

EN YÜKSEK TALEP İSTANBUL'DAN

 

Vatandaşların trafikte yanlarında ayrıca sürücü belgesi bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldıran uygulamaya en yüksek talep 117 bin 898 kişi ile İstanbul'dan geldi. İstanbul'u Ankara, Antalya ve İzmir takip etti.

Kullanılmaya başlanmasının üzerinden 3 ay geçmesine karşın 18-25 yaş grubundaki 111 bin 737 genç uygulamadan faydalandı.

Sürücü belgesi bilgisini kimlik kartına entegre etmek isteyenlerin nüfus müdürlükleri, çağrı merkezi ve internet sitelerinden randevu alması gerekiyor.

YORUMLAR 63
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyimiz degişiyor yarın bu kötüler çizgi filiminde hayalini kurdukları bizim bir tarafımıza robot takarlarsa vayyyyy bu insanlığın haline
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben yeptım arkadsşlar 2 dk sürmyor ehlyrti kimliği veriyorsun hemen veriyorlsr
    Cevapla
  • Sivasli 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu degisim daha avrupa da bile olmadi Neden daha once olmadi diyenlere duyurulur
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye her alanda yenilikleri yakalayan bir Ülke . Gerçekten takdire şayan bir proje. Muhtemelen önümüzdeki dönemde bütün bilgilerimizi kimlik kartlarımıza yükleyeceğiz.
    Cevapla
  • Basit 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye uğraşıyoruz ki e-devletten başvuralım PTT getirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle