Gerginlik yine yükseldi! Çin'den ABD'ye açık uyarı

Çin, New York Borsası'nda işlem gören telekomünikasyon şirketlerinin liste dışı bırakılmasına halinde karşı tedbirlere başvuracağı uyarısında bulundu.

Gerginlik yine yükseldi! Çin'den ABD'ye açık uyarı
Gerginlik yine yükseldi! Çin'den ABD'ye açık uyarı
GİRİŞ 02.01.2021 17:05 GÜNCELLEME 02.01.2021 17:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çin Ticaret Bakanlığı, yayımladığı açıklamada, New York Borsası'nın, China Telecom, China Mobile ve China Unicom Hong Kong şirketlerinin borsa işlemlerini 7-11 Aralık arasında sonlandırma kararına tepki gösterdi.

Telekomünikasyon şirketlerinin, Çin ordusu ile bağlantılı oldukları ileri sürülerek borsadan çıkarılmasının haksız olduğunun vurgulandığı açıklamada, "ABD'nin ulusal güvenlik bahanesiyle Çinli şirketleri 'Komünist Çin Askeri Şirketleri' diye kategorize etmesini reddediyoruz. Çin şirketlerinin meşru haklarını ve çıkarlarını korumak için gereken karşı tedbirleri alacağız." ifadeleri yer aldı.

Bakanlık karşı tedbirlerin ne olacağına dair açıklama yapmazken, "Bu eylemler tüm tarafların ABD sermaye piyasasına güvenini sarsacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, 12 Kasım'da yayımladığı başkanlık kararnamesinde, ABD hükümetinin Çin ordusunun sahip olduğu veya kontrol ettiğini belirlediği şirketlerin hisselerinin ülke borsalarında işlem görmesini yasaklamıştı.

Washington yönetiminin kararın iki ülke ilişkilerinde yeni bir gerilime yol açacağı tahmin ediliyor.

YORUMLAR 6
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    cin ve rusya korkak ulke usa tecavuz eder bunlar mal gibi bakar cikip daha sert tepki vermesi gerek galiba cin de konusma bilmiyorlar liderleri ayni mi mi diyor baska bir sey yok o mi mi da bir suru anlam cikariyorlar galiba da dunya da lider sert olur ulkesini halkini korur rusya ve cin ise korkak usa ne isterse yapar
    Cevapla
  • iyidere 3 yıl önce Şikayet Et
    şişirin gaza getirin çini yesinler birbirini
    Cevapla
  • Çin konsolosluğu 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika sizinle savaşa girecek güce sahip değil. Korkunuzu kullanıyor .sizin açık bıraktığınız boşlukları dolduruyor. Dünyanın şu an tartışmasız en güçlü ülkesi sizsiniz. Daha ne kadar emzireceksiniz kendinizi. Bütün dünyaya hakim olmak için batının gecirmeye çalıştığı tasmayı reddetmeniz gerekir. Biraz cesur olun
    Cevapla
  • büyük reset 3 yıl önce Şikayet Et
    yaklaşıyor yaklaşmakta olan
    Cevapla
  • dostacısı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey soylu çin halkı!!!Size sesleniyorum sizler ABD'nin Can damarı olan ABD'de yaşayan Çinliler neden bağımsızlığınızı ilan etmiyorsunuz bu tahakküm ve hakaretler ile dolu yılların verdiği acı size yetmedi mi?
    Cevapla
  • MRTCRT 3 yıl önce Şikayet Et
    ne dıyon la sen değişik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle