Erdoğan'ın hayalim dediği dev proje için tarih belli oldu! Ve başlıyor...

Kanal İstanbul Projesi için tarihler netleşiyor. Erdoğan’ın “hayalim” dediği, asrın projesi Kanal İstanbul Projesi planları Ocak ayında askıya çıkıyor. Bakan Kurum, “Planlarımızı tamamladık inşallah ocak ayı itibariyle planlarımızı askıya çıkaracağız. 2021 yılı Kanal İstanbul’un başladığı ve hızlı bir şekilde yapılacağı bir yıl olacaktır. İlk yarısında temelleri atılır diye düşünüyorum” dedi.

GİRİŞ 02.01.2021 09:11 GÜNCELLEME 02.01.2021 09:13
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker, Başkan Yardımcısı Hazal Ateş ve Yönetim Kurulu'nu kabul eden Bakan Kurum, İstanbul Kanal Projesi'ne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Bakan Kurum, "Ülkemize, İstanbul'umuza yakışacak bir proje olması açısından gerek çevrenin korunması gerek doğal kaynakların zarar görmemesi gerek İstanbul Boğazındaki tehlikenin ortadan kaldırılması adına çalışmalarımızı detaylı yapıyoruz. Yüzde 52'sini yeşil alanlara ve sosyal donatılara ayırdığımız Kanal İstanbul Projemizin ÇED sürecini; üniversitelerimizin, vatandaşlarımızın görüşlerini alarak tamamladık. Üç etapta çevre düzeni planlarımızı onayladık" diye konuştu.

Kanal İstanbul raporu hazırlandı: Depreme etkisi yok


İSTANBUL'DA BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümün merkezinin İstanbul olduğunu anımsatan Bakan Kurum, şöyle konuştu:

"Türkiye genelinde, sahada yatırım değeri 81 milyar TL olan 272 bin 261 sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası devam ediyor. 2021 yılında da, toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projemize başlayacağız. İstanbul'da yaklaşık 1.2 milyon bina ve 5.9 milyon konut bulunuyor. Bu konutlardan 1.5 milyonu riskli yapı. Bunlardan da 300 bininin acilen dönüşmesi gerekiyor. İstanbul'da 10 milyon m2 büyüklüğünde 64 riskli alanda çalışıyoruz. Şu anda 370 bin bağımsız birimden oluşan 72 bin binayı da riskli yapı statüsünde yeniliyoruz."

 

Kanal İstanbul projesi

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 140
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Enerji bakanım,Halkımızı dolar euro ve altınla, barajlara,rüzgar ve güneş santrallerine otoyollara ortak edin, Sinop nükleer tesisini , Konya karapınar 10.000 megawattlık enerji tesisini ,Niğde 10000 megawatlık güneş enerji tesisini ,Ege denizi 10.000 megawatlık rüzgar enerji tesisini ,Kanal istanbulu Katar'a 100 Milyar dolara ihalede edin, bu 5 tesisi, 2030 yılında enerji kurulu gücümüz devasa boyutlarda yıllık 250.000 bin megawatt olsun. Merkez bankası kasasınada 250 milyar dolar girer.
    Cevapla
  • Ūnlū 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya Allah ya Bismillah.
    Cevapla
  • M.Türk 61 3 yıl önce Şikayet Et
    Biran önce başlamalı büyük proje, İstanbulu gerçekten metropole dönüştürecek bir proje, ayrıca gemilerden vergi alma zamanı geldi geçti bile
    Cevapla
  • Ruhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Haydi bismillah Allah ülkemizin baskanimizin ve calisma arkadaslarinin yardimcisi olsun insallah
    Cevapla
  • 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah. Rabbim tamamına Erdil hayırlı olan neticelerini de göstersin. Allah hizmet edenlerden razı olsun. Reisim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle