2020'de dünya en çok onu konuştu! Yerli silahın yenisi geliyor

Türkiye, savunma sanayiinde önümüzdeki süreçte daha da çok konuşulacak ürünleri devreye almaya hazırlanıyor.Yürütülen projelerde 2020’nin yıldızı, başarı hikayeleri yazan Anka ve Bayraktar TB2 olurken, 2021’de ise Türk savunma sanayii, taarruzi insansız hava aracı Akıncı ile adından söz ettirecek ve insansız hava araçları liginde öncü teknolojiyi de Türkiye’ye kazandırmış olacak.

GİRİŞ 01.01.2021 09:28 GÜNCELLEME 01.01.2021 10:01
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Türkiye, savunma sanayiinde önümüzdeki süreçte daha da çok konuşulacak ürünleri devreye almaya hazırlanıyor.

 

 

Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen projelerde 2020’nin yıldızı, başarı hikayeleri yazan Anka ve Bayraktar TB2 olurken, 2021’de ise Türk savunma sanayii, taarruzi insansız hava aracı Akıncı ile adından söz ettirecek ve insansız hava araçları liginde öncü teknolojiyi de Türkiye’ye kazandırmış olacak.

2021’de hizmete girmesi beklenen Akıncı TİHA seri üretime hazır hale geldi. Akıncı’nın yanı sıra seri üretimi başlayan Aksungur SİHA da Türkiye’nin caydırıcı gücü olarak TSK envanterine eklenecek.

AKINCI TİHA

YAPAY ZEKA DESTEKLİ İHA’LAR

 

 

2020’de ilk kez envantere giren kamikaze mini İHA Kargu-2 ve silahlı mini/mikro İHA Songar’ın yanı sıra, yapay zekâ destekli insansız hava ve kara araçlarının sürü halinde, GPS olmayan ortamda ve tam otonom olarak görev icra edeceği projelerin de bu yıl yıldızı parlayacak savunma ürünleri arasına yerleşmesi bekleniyor.

NATO’nun savunma stratejisini tartışmaya açan insansız hava araçlarının yanısıra radar bozucu sistemlerin artan önemi de ittifakta gündeme getirilen bir diğer kabiliyet. Türkiye, elektronik harp ve hava savunma sistemlerinde de yeni yılda parlamaya hazırlanıyor.

Türkiye, milli hava savunma sistemi Hisar ile de konuşulacak. Test faaliyetleri başarıyla tamamlanan ve yeni eklenen özellikleriyle ileri nesil ürün haline getirilen Hisar A+, envantere girmeye hazır hale getirilirken, orta irtifa hava savunma füze sistemi Hisar O+ 2021’de envantere kazandırılacak.

UÇAK GEMİSİ İÇİN GÖZLER TÜRKİYE’DE

2021’de savunma sanayiinde gözleri Türkiye’ye çevirecek bir diğer ürün ise uçak gemisi TCG Anadolu. Donanmanın hizmetine sunulmuş olan Anadolu ile Deniz Kuvvetleri, okyanus aşan harekat yapabilecek imkan ve kabiliyete erişerek.

Türkiye’nin milli savunma sanayii hamlesinin dış ticaretimize etkisi de 2021’de katlanacak. Tüm dünyadan talep artarken, Türkiye siparişlere yetişemez duruma geldi. Türk savunma sanayii, gelecek yıllara sipariş almaya başladı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 41
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Malezya; Banglades; Vietnam; Tayland; filipinler; kırgızistan; Kazakistan; Özbekistan; Türkmenistan .... Bu ülkelere sanal fuarlar; basın gezileri; Ateşe gezileri, özel ülke günleri koferanslar vb. ile ulaşılmalı... Bunlar ÇİN Tusunamisi ile kaybolmak tehlikeisni duyumsayan ülkeler ve Onlara en maliyet etkin savunma sistemini satabiliriz...
    Cevapla
  • İstanbullu 3 yıl önce Şikayet Et
    80 yıl ülkemi yöneteMeyenlere hakkımı helal etmiyorum. Menderes, Özal ve Erbakan ve Erdoğan Türkiye nin Savunma sanayisi başta olmak üzere bütün sanayi ve teknolojilerinin üretildiği dönemlerdir. Muhalif troller cevao yazmadan bir zahmet Google girip Savunma ve elektronik harp sanayi şirketlerinin ne zaman kurulduğuna bir baksınlar.
    Cevapla
  • teyyare cemiyeti 3 yıl önce Şikayet Et
    bundan sonraki adım, jet motorlu sihalar. pervaneli sihaların jet motorlular karşısında şansı nedir. bu yarış bitmez. durmak yok.
    Cevapla
  • Müsre 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Allah yardımcınız olsun inşallah Allah kolaylık versin inşallah Allah razı olsun inşallah...
    Cevapla
  • Aydins27 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yaparsanız yapın, karşı görüşü sevinderemezsiniz. Tayyip düşmanlığı vatan hainliğine kadar gidiyor. Genç nüfusun yakın rarih konusunda bilinçlendirilmesi lazım. Yoksa chp, iyi parti ve hdp nim dümen suyuna giden bir nesil yetişecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle