Gezen tavuğun foyası ortaya çıktı

Yumurta fiyatlarının artışı tartışması hız kesmeden devam ediyor. Ticaret Bakanlığı’nın ardından bir inceleme de Tarım Bakanlığı başlattı.

Gezen tavuğun foyası ortaya çıktı
Gezen tavuğun foyası ortaya çıktı
GİRİŞ 31.12.2020 07:40 GÜNCELLEME 31.12.2020 07:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı’nın yumurta fiyatlarındaki artışı incelemeye almasının ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı da yumurta üreticilerini toplantıya çağırdı. Üreticiler fiyatların maliyet artışından kaynaklandığını anlatırken, aynı zamanda gezen tavuk, organik tavuk, adı altında satılan bazı yumurtalarda olağanüstü fiyat artışları yaşandığını belirttiler. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUMBİR) Başkanı İbrahim Afyon, “Gezen tavuğun foyası ortaya çıktı. Bizim fiyatlarımız yem fiyatlarındaki artıştan kaynaklanırken, onlar doğadaki otu çöpü yedirdiklerini söylüyorlar. Ota çöpe zam mı geldi?” dedi.

 ‘Yumurtada 90 kuruşun üzerine dikkat’, ‘Yumurta, tavuk fiyatını solladı’ haberleri sonrası Ticaret Bakanlığı’nın yumurta üreticileri ve marketlerle konuşmasının ardından, Bakanlık YUMBİR yönetim kurulunu görüşmeye çağırdı. Başkan İbrahim Afyon, Bakan Yardımcısı Fatih Metin’in yaptıkları görüşmede fiyatlardaki yükselişin nedenlerini sorduğunu belirterek, “Biz, yem fiyatlarındaki artışı ve bazı market uygulamalarını anlattık. Ayrıca ‘organik yumurta’ diye satılanların, sertifikalı gerçek gezen tavuk, köy yumurtası olmadığını söyledik” dedi.

GEZEN TAVUK MU DEĞİL Mİ?

Bakanlığın, inceleme başlatacağını belirten Afyon, sözlerini şöyle sürdürdü: “Beyaz yumurtanın fiyatı yerinin kirasına göre 1 lirayı geçmemeli. Doğal yumurta sattığını, iddia edenler, 1.5 lira fiyatla nasıl yumurta satıyorlar? Vatandaşımız damgasız yumurta almasın. Her sarı yumurtayı da organik zannetmesin, sertifikasını sorgulasın. Gerçek olmadığı halde ‘organik’ yumurta servis diye ediliyor.”

HÜRRİYET

YORUMLAR 11
  • battalgazi66 3 yıl önce Şikayet Et
    Gidada hile yapana cin deki gibi idam vereceksin isterse en kucuk hile olsun acimayacaksin
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Kümeste vereceği yemi bahçede veriyor e bahçede gezdiği için gezen tavuk oluyor .yalan değil. Ama hile yapıyorlar akıllarınca .sorsan en kıral müslümandır .camide hoca beğenmez.
    Cevapla
  • Ter 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkilerde geziyo,hiç işe güce bakmolar
    Cevapla
  • Ter 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimkilerde geziyo,hiç işe güce bakmolar
    Cevapla
  • Dermanbey Anadolu 3 yıl önce Şikayet Et
    Organ mafyasindan Beyin alinca böyle oluyor malesef
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle