23 günde 28 bin balon balığı avlandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın balon balığına karşı başlattığı ‘kuyruk başı 5 Türk Lirası’ desteği kapsamında 23 günde 28 bin balon balığı avlandı.

23 günde 28 bin balon balığı avlandı
23 günde 28 bin balon balığı avlandı
GİRİŞ 30.12.2020 10:52 GÜNCELLEME 30.12.2020 10:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kızıldeniz üzerinden Türk karasularına giriş yapan balon balığı ilk kez 2004 yılında Ege Denizi’nde görüldü. İstilacı bir tür olan balon balığının popülasyonunun hızla artması Ege ve Akdeniz’de bulunan diğer balık türleri için tehdit oluşturmaya başladı. Balık ağlarına zarar vermesiyle balıkçıların korkulu rüyası haline gelen balon balığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı 2 Aralık’ta yeni bir uygulama başlattı.

 

 

Yakaladıkları balon balığı kuyruğunu bakanlığın ilgili birimlerine teslim eden balıkçılara kuyruk başı 5 Türk Lirası ödeme yapılmasını öngören uygulamada son tarih yarın. 

ÖDEMELER MAYIS'TA

Hürriyet gazetesinden İdris Emen'in haberine göre, uygulama kapsamında 2-25 Aralık tarihleri arasında avlanan 28 bin 12 balonbalığının kuyrukları Bakanlığın ilgili birimlerine teslim edildi. Avladıkları balon balığı kuyruklarını ilgili birimlere teslim eden balıkçılara ödemeler mayıs ayında yapılacak.

"SÜRE KALDIRILSIN"

 

 

Uygulamanın başarılı olması için yarın son bulacak olan sürenin kaldırılması gerektiğini söyleyen Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Cengiz Deval, "Bakanlık 1 milyon balon balığı avlatılmasını hedefliyordu. Bakanlığın belirlediği 1 milyon balon balığı hedefine ulaşması için 31 Aralık’ta son bulacak sürenin kaldırılması gerekiyor. Eğer 1 milyon balon balığı avlatılırsa bu türe karşı büyük bir başarı elde edilmiş olur” dedi.

YORUMLAR 1
  • Sa. 3 yıl önce Şikayet Et
    140 bin iyi para
    Cevapla